Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Messi nastrieľal viac gólov ako útočné trio Realu dokopy

Real Madrid je síce na čele tabuľky La Ligy, ale strelcom v Španielsku zatiaľ v tejto sezóne vládne Lionel Messi.

25.10.2016 19:10
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi sa teší z gólu.
debata

V jedenástich zápasoch v novom súťažnom ročníku argentínsky útočný fenomén nastrieľal už 14 gólov.

Je to o dva presné zásahy viac, ako docielili dokopy traja najlepší strelci Realu Madrid – Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a Karim Benzema. Sedem Messiho gólov pochádza z najvyššej španielskej dlhodobej súťaže, jeden zo Španielskeho superpohára a ďalších šesť pridal v Lige majstrov. Lepší strelecký štart do sezóny zažil Messi naposledy predtým v ročníku 2011/2012 so 14 gólmi v 10 zápasoch. Pred rokom mal v tomto čase o osem presných zásahov menej.

Teraz má na konte aj dva hetriky a je topkanonierom v španielskej najvyššej súťaži aj Lige majstrov. Šesť gólov strelil v troch zápasov po svojom návrate na trávniky po problémoch so slabinami. „Messi je jednoducho skvelý,“ výstižne reagoval tréner FC Barcelona Luis Enrique.

Zatiaľ čo Messi strelecky exceluje, Cristiano Ronaldo sa v tomto smere trápi, čo dáva aj najavo frustrovanými reakciami. Portugalská hviezda Realu Madrid napla siete súperových brankárov v novej sezóne deväťkrát, ale až v piatich prípadoch to bolo v drese Portugalska v kvalifikácii MS 2018. V La Lige Ronaldo trafil zatiaľ iba dvakrát v šiestich zápasoch, napriek tomu má Real Madrid na čele tabuľky náskok 2 bodov pred FCB a jedného bodu pred FC Sevilla. „Samozrejme, že Cristiano by chcel častejšie skórovať. On je však hráč, ktorého pomoc pre mužstvo sa nemeria iba gólmi. Dôležitá je aj jeho práca v poli,“ uviedol brazílsky obranca „bieleho baletu“ Marcelo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #la liga