Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho pri návrate trpel. Od prvej minúty

José Mourinho stále vie, ako dostať z Chelsea to najlepšie. Takéto slová napísal na jednej zo sociálnych sietí v nedeľu večer islandský futbalový útočník Eidur Gudjohnsen.

24.10.2016 19:00
Manchester United Foto: ,
Nespokojný tréner Manchestru United José Mourinho.
debata

Niekdajší Mourinhov zverenec z Chelsea nimi glosoval šláger anglickej ligy, v ktorom do Londýna pricestoval Manchester United.

Pre Portugalčana bol ostrosledovaný súboj výnimočný. Na Stamford Bridge prišiel po prvý raz v kariére v úlohe trénera iného anglického mužstva. A z miesta, na ktorom prežil nejeden slávny okamih, úspechy a obrovské ovácie, odchádzal sklamaný. Manchester prehral s Chelsea vysoko – 0:4.

Niet divu, že len ťažko mohol po záverečnom hvizde nájsť slová chvály. „Ak si odmyslíme všetky chyby, ktoré sme urobili v obrane, môžem povedať, že sme predviedli dobrý výkon. Vytvárali sme si šance, celkom nádejné príležitosti. Lenže pravdou je, že už po tridsiatich sekundách sme sa dopustili hrúbky a dostali gól. Od prvej minúty sa tak všetko vyvíjalo zle,“ hovoril muž, ktorý viedol Chelsea dva razy (v rokoch 2004 – 2007 a 2013 – 2015).

Oslavoval s ňou tri majstrovské tituly, rovnaký počet Ligových pohárov. Celkovo osem trofejí. Zdá sa, že na podobné úspechy si vo farbách Manchestru bude musieť ešte nejaký čas počkať. Ani Mourinho, stroj na úspechy, zatiaľ nepriviedol najúspešnejší klub anglickej histórie na víťaznú cestu.

Súboj s Chelsea mu naplno ukázal nedostatky United – neflexibilnú obranu a trápiaci sa útok. Pohľad do štatistík síce prezrádza, že zápas bol herne vyrovnaný, lenže najpodstatnejšie je skóre – a to hovorí o potupe Manchestru.

Aj preto stráca partia okolo Paula Pogbu či Zlatana Ibrahimoviča na prvé miesto šesť bodov. Napriek tomu, že jej najväčší súperi v uplynulom kole taktiež zaváhali – nevyhrali Manchester City ani Arsenal Londýn.

„Nechcem povedať, že na nás čakajú vyslovene jednoduché zápasy. Ale v súbojoch s Burnley, Swansea či West Hamom musíme zvíťaziť. Je to naša povinnosť,“ tvrdil Mourinho.

Tak, ako jeho zverenci, aj on sa dostáva pod výrazný tlak. Siedme miesto v Premier League nie je tým, čo by tešilo fanúšikov či vedenie z Old Traffordu. Takmer 200 miliónov eur investovali šéfovia klubu pre naplnenie podstatne vyšších cieľov.

Takých, na aké boli v Manchestri zvyknutí počas éry legendárneho Alexa Fergusona…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho