Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Hrdina Messi provokoval bozkom. Neymara trafila fľaša

V okamihoch, pri ktorých sa v žilách ostatných varí krv, zostáva zvyčajne ľadovo chladný.

22.10.2016 20:52
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Tentoraz však dostala jeho nervová sústava poriadne zabrať. Hneval sa, nadával, provokačnými gestami dával najavo nespokojnosť, značné pohoršenie.

V zápase španielskej ligy medzi domácou Valenciou a Barcelonou plynuli posledné sekundy. Lionel Messi práve premenil pokutový kop a zariadil pre obhajcu titulu veľmi cenné víťazstvo 3:2.

V klbku so spoluhráčmi sa z nich tešil. No len do momentu, keď na hlavy Neymara a Luisa Suáreza dopadla fľaša vody. Priletela z hľadiska – z ruky jedného z domácich fanúšikov.

Messi neváhal. Juhoamerických kamarátov, ktorí v tej chvíli ležali na zemi a v rukách si držali hlavy, sa zastal. Na nespratníkov vykrikoval, hrozil im. Až kým ho z miesta incidentu neodtiahli spoluhráči.

„K tomu, čo sa stalo po našom víťaznom góle, sa nebudem vyjadrovať. Na to som na tlačovú besedu neprišiel. Som tu na to, aby som vyjadril radosť z týchto bodov. Vydreli sme ich v súboji s mimoriadne zdatným súperom,“ hovoril novinárom barcelonský tréner Luis Enrique.

Pravdou však je, že ani jeho najväčší klenot nemá úplne čisté svedomie. Do hľadiska štadióna vo Valencii, ktoré veľmi ťažko znášalo prehru svojho tímu, poslal niekoľko provokačných gest – vrátane bozku.

Zároveň treba dodať, že Messi opäť potvrdil, že je výnimočný. A vizitka najlepšieho na svete a možno i v dejinách futbalu ho zdobí oprávnene. Práve argentínska superhviezda sa postarala o to, že Barcelona má za sebou skvelý týždeň.

V súboji Ligy majstrov, v ktorom pricestoval na Nou Camp sebavedomý Manchester City, zaznamenal hetrik. Pritom mohol streliť aj o gól navyše, no jedenástku, ktorú sám vybojoval, prenechal Neymarovi.

Vo Valencii bol znovu ťahúňom mužstva. Strelecky sa presadil dva razy a pomohol hosťom otočiť nepriaznivý vývoj (polhodiny pred koncom prehrávali 1:2). Na chrbát si znovu pripol visačku s nápisom – hrdina.

Pri rozhodujúcom presnom zásahu z pokutového kopu (v nadstavenom čase) preukázal dostatočnú psychickú odolnosť. I zodpovednosť – na ruke mal vtedy už kapitánsku pásku po zranenom Andresovi Iniestovi, ktorý zápas nedohral a mužstvu môže chýbať až dva mesiace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Lionel Messi #Valencia CF