Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho je po súboji na Anfielde spokojnejší než Klopp

Futbalisti domáceho FC Liverpool sa s hráčmi Manchestru United v pondelok rozišli bez gólov po vzájomnom dueli v rámci 8. kola anglickej Premier League 2016/2017

18.10.2016 11:30
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Po záverečnom hvizde bol hosťujúci kormidelník „červených diablov“ José Mourinho o niečo spokojnejší. Šlágru kola chýbalo gólové korenie, mužstvá v ofenzíve nepredviedli veľa. Oba tímy si pripísali po jednom bode a udržali si svoje miesta v tabuľke – Liverpool je štvrtý (17 b.), Manchester United siedmy (14 b.). Na čele sú Manchester City a londýnsky FC Arsenal, zhodne získali po 19 bodov, „The Citizens“ vedú o skóre.

„Nie som sklamaný, ale ani spokojný s výkonom. Bolo to hektické, časté prerušenia, nemali sme trpezlivosť s našou prechodovou fázou,“ povedal tréner Liverpoolčanov Jürgen Klopp, citoval ho web britskej BBC. „Prístup môjho tímu bol naozaj dobrý; boli sme pripravení bojovať, ak však môžete hrať lepšie, mali by ste hrať lepšie,“ vyhlásil Klopp a doplnil: „Hrať osobnú obranu je skutočne náročné, sú silnejší než my. V prvom polčase sme zbytočne mrhali energiou. Po zmene strán to bolo lepšie, s čerstvými nohami sme mohli predviesť ešte viac.“

Mourinha potešilo, že konkurenčné mužstvo doma nezískalo tri body. „Nie je to rezultát, aký sme chceli, ale je pozitívny. Je to výsledok, ktorý zabránil priamemu konkurentovi získať v domácom prostredí tri body, takže nie zlé,“ skonštatoval portugalský kouč ManUtd. „Zápas bol náročný, ale častejšie pre nich než pre nás. Kontrolovali sme vývoj nielen takticky, ale aj pokiaľ ide o emócie. Toto bol zrejme ten najtichší Anfield, aký som zažil, očakával som niečo iné,“ dodal José Mourinho.

V 9. kole sa Liverpool opäť predstaví na domácom štadióne, v sobotu privíta West Bromwich Albion. Manchester United pocestuje do Londýna, v nedeľu si zmeria sily s FC Chelsea. „Mourinhovcov“ ešte vo štvrtok čaká domáci súboj v rámci základnej A-skupiny tohtosezónnej Európskej ligy, na Old Trafforde budú čeliť hráčom tureckého Fenerbahce Istanbul. Zasiahnuť do boja môžu aj Slováci v drese tureckého klubu Martin Škrtel a Miroslav Stoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Liverpool #Jürgen Klopp #José Mourinho