Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľmi dôležitý pre náš herný štýl, chváli Kucku tréner AC Miláno

Tréner talianskeho futbalového klubu AC Miláno Vincenzo Montella vyzdvihol prínos slovenského stredopoliara Juraja Kucku po nedeľňajšom víťaznom ligovom zápase na pôde Chieva Verona (3:1).

17.10.2016 12:00
Juraj Kucka, Carlos Bacca, AC Miláno Foto:
Juraj Kucka (vľavo) sa teší z gólu so spoluhráčom Carlosom Baccom.
debata

Dvadsaťdeväťročný záložník v závere prvého polčasu otvoril skóre duelu, tesne po zmene strán pridal druhý gól „rossoneri“ M'Baye Niang. Domáci znížili štvrťhodinu pred koncom presným zásahom Valtera Birsu, no v nadstavenom čase spečatil triumf Milánčanov vlastný gól Daria Dainelliho. Bojnický rodák Kucka odohral celé stretnutie. „Juraj je pre nás dôležitý. Je to fyzický, ale tiež kvalitný futbalista, veľmi dôležitý pre náš herný štýl,“ skonštatoval 42-ročný kouč Montella počas pozápasovej tlačovej konferencie, citoval ho web jeho zamestnávateľa.

„Červeno-čierni“ sa posunuli na tretiu priečku Serie A 2016/2017, po ôsmom kole majú na svojom konte 16 bodov, pre horšie skóre figurujú za AS Rím. Líder – turínsky Juventus – má o päť bodov viac ako duo prenasledovateľov, SSC Neapol s Marekom Hamšíkom je na štvrtej pozícii (14 b.). Milánčania v sobotu v rámci 9. kola privítajú na svojom štadióne hráčov Juventusu (20.45 h). „Budeme čeliť najsilnejšiemu mužstvu v Taliansku, jednému z najlepších v Európe, a to je dobre, pretože počas týždňa nepoľavíme,“ doplnil Montella.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno #Vincenzo Montella