Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózny obrat AC Miláno, potlesk pre mladíka Locatelliho

Futbalisti AC Miláno aj s Jurajom Kuckom v zostave triumfovali v nedeľu na San Sire nad hráčmi Sassuola tesne 4:3 v rámci 7. kola Serie A.

03.10.2016 12:43
Manuel Locatelli Foto: ,
Manuel Locatelli.
debata

Milánčania majú po siedmich kolách na konte 13 bodov, rovnako ďalšie tri tímy (AS Rím, Lazio Rím a Chievo Verona), na druhý Neapol strácajú jediný bod.

„Rossoneri“ sa ujali vedenia už v 9. min po góle Giacoma Bonaventuru, ale o minútu neskôr vyrovnal Matteo Politano. Po zmene strán začala hotová gólová smršť. V 54. min sa za Sassuolo gólovo presadil bývalý hráč milánskeho tímu Francesco Acerbi a dve minúty po ňom zvýšil náskok hostí Lorenzo Pellegrini. Všetko nasvedčovalo tomu, že Sassuolo si zo San Sira odnesie tri body, ale v 69. min premenil pokutový kop domáci kanonier Carlos Bacca. V 73. min vyrovnal odchovanec AC Miláno Manuel Locatelli, ktorý sa dostal k odrazenej lopte po rohovom kope na hranici šestnástky a nechytateľne z voleja poslal loptu priamo do horného rohu bránky. O obrate a výhre červeno-čiernych rozhodol v 77. min hlavičkou stopér Gabriel Paletta. „Góly, ako bol tento, sú pre tím dôležité. Podstatné je, že sme doma získali tri body. Chcel by som môj zásah venovať manželke a zvyšnej rodine,“ vyhlásil Paletta pre oficiálnu klubovú televíziu.

„Je to najkrajší deň môjho života, fantastický moment. Ďakujem mojim blízkym. Stále si poriadne neuvedomujem, čo sa stalo,“ rozplýval sa Locatelli, ktorý zaznamenal premiérový presný zásah v Serie A a na ihrisko sa pritom dostal len v 59. min, keď nahradil kapitána Riccarda Montoliva. „Spoluhráči mi po zápase v šatni zatlieskali. Som veľmi šťastný, že s nimi môžem hrať,“ doplnil 18-ročný talent (nar. 8. januára 1998).

„Toto víťazstvo by sme chceli venovať Silviovi Berlusconimu k jeho nedávnym 80. narodeninám (oslávil ich 29. septembra, pozn.),“ vyhlásil pre Mediaset Premium kouč AC Vincenzo Montella. Ten sledoval druhý polčas z tribúny, kam ho cez polčas vykázal hlavný rozhodca. „Cez prestávku som bol naštvaný, pretože polčasový hvizd zaznel vo chvíli, keď sme boli v rýchlom protiútoku. Čo sa týka Locatelliho, neustále ma udivuje. Je ťažké byť profesionálnym futbalistom v takom mladom veku, ale tento chlapec je mentálne veľmi silný. Montolivo bol v posledných troch dueloch náš najlepší hráč, ale proti Sassuolu za stavu 1:3 vyzeral unavene, preto som sa rozhodol pre sviežejšieho mladíka. Veľmi sa teším z tohto triumfu. Náš tím ukázal veľkú túžbu a duševnú silu,“ dodal Montella.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Manuel Locatelli