Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético lídrom La Ligy, remíza Realu, Barca prehrala vo Vigu

Lídrom najvyššej španielskej futbalovej súťaže je aj po 7. kole mužstvo z Madridu. Už však nie Real, ale Atlético.

03.10.2016 12:24
Atlético Madrid, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Atlética Madrid.
debata

„Los Colchoneros“ zvíťazili v úvodnom nedeľňajšom dueli La Ligy vo Valencii (2:0) a k vedúcej pozícii im dopomohli neskoršie priaznivé rezultáty: remíza Realu Madrid s Eibarom (1:1), prehra FC Barcelona na ihrisku Celty Vigo (3:4) a rovnako zaváhanie Athletica Bilbao v Málage (1:2).

Atlético má momentálne na konte 15 bodov rovnako ako vinou horšieho skóre druhý Real. S jednobodovým mankom nasleduje tretia Sevilla, o ďalší bod zaostáva duo Barcelona a Villarreal.

Tréner Atlética Diego Simeone bol po zápase na štadióne Mestalla vo Valencii šťastný z trojbodového zisku. Zároveň pochválil domáceho brankára Diega Alvesa, ktorý v dueli zneškodnil dva pokutové kopy – z bieleho bodu ho neprekonali Antoine Griezmann ani Gabi. Tridsaťjedenročný gólman sa pritom iba pred niekoľkými dňami stal rekordérom La Ligy v počte zneškodnených pokutových kopov. Celkovo ich má na konte 19 vrátane nedeľňajších dvoch. „Myslím si, že zákrok pri prvej jedenástke bol úžasný. Blahoželám Alvesovi, ak by Valencia získala bod, bola by to vyložene jeho zásluha. Mojim hráčom som povedal, že našou silnou zbraňou je kolektív. Postavili sa k tomu ako správni chlapi a výsledkom bolo naše víťazstvo,“ vyhlásil 46-ročný Argentínčan pre denník Marca. Triumf „rojiblancos“ napokon zariadili presné zásahy dvoch Francúzov – spomenutého Griezmanna v 63. min a Kévina Gameira v nadstavenom čase.

Zverenci Diega Simeoneho nadviazali na svoj stredajší domáci triumf 1:0 nad Bayernom Mníchov v Lige majstrov. Valencia utrpela piatu prehru v tomto ligovom ročníku. Ešte ju viedol dočasný kouč Salvador „Voro“ González. Talian Cesare Prandelli ako riadny nástupca Paka Ayestarána prevezme taktovku od pondelka.

Real Madrid zasiahlo obdobie remíz. V nedeľu proti baskickému Eibaru dosiahol štvrtú za sebou vo všetkých súťažiach, z toho tretiu v rámci Primera División. Skóre duelu otvoril v 6. min hosťujúci Fran Rico, o jedenásť minút neskôr vyrovnal waleský kanonier „bieleho baletu“ Gareth Bale. „Takto to ďalej nemôže ísť,“ nahnevane vyhlásil po stretnutí kouč Realu Zinedine Zidane. „Tento výsledok v nás zanechal horkú pachuť. V prvom polčase sme súpera nechali hrať. Boli sme síce lepší, ale v ostatnom čase máme veľmi zlé začiatky zápasov. Stalo sa nám to isté, čo proti Villarrealu, nehrali sme dobre od úvodného výkopu. Nemôžeme sa vyhovárať, že máme veľké problémy so zraneniami kľúčových hráčov. Niektorí teraz pôjdu na reprezentačné zrazy, počas asociačnej prestávky musíme nájsť riešenie vzniknutého problému. Či sme v kríze? Nie. Jediné, čo musíme spraviť, je zlepšiť sa. Keď remizujete v lige tri zápasy za sebou, niečo sa určite deje. Musíme tvrdšie trénovať a hrať vo vyššom nasadení. To je všetko,“ skonštatoval Zidane podľa webu football-espana.net.

Vo večernom dueli zaváhal FC Barcelona a nevyužil možnosť dostať sa na prvé miesto. Katalánci podľahli na ihrisku Celty Vigo 3:4, pričom už po prvom polčase prehrávali 0:3. Barcelona inkasovala štyri góly vo Vigu aj pred rokom, vtedy prehrala dokonca 1:4. Mimochodom, Celta Vigo je jediný tím, ktorý Barcelonu zdolal trikrát, odkedy je vo funkcii trénera FCB Luis Enrique – zhodou okolností bývalý tréner tohto galícijského mužstva. Štyridsaťšesťročný rodák z Gijónu odmietol po zápase haniť brankára Marca-Andrého ter Stegena, ktorý predviedol viacero kiksov. „Prehrali sme si to všetci. Bol to pre nás dôležitý zápas. Mohli sme ísť na čelo La Ligy, no nevyužili sme to. Za túto prehru som zodpovedný, teraz musím čo najskôr pozdvihnúť mužstvo,“ povedal Luis Enrique pre oficiálnu klubovú televíziu. Kapitán Barcelony Andrés Iniesta priznal, že si svoj 600. duel v drese „blaugranas“ vo všetkých súťažiach predstavoval inak. „Celta bola na ihrisku lepšia, to sa niekedy stáva. Snažili sme, ale nevyšlo to. Škoda, že sme nevyhrali, mohli sme sa posunúť na líderský post,“ vyhlásil Iniesta pre Movistar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #atlético madrid