Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta Praha vyhodila trénera. Iba deň po nevydarenom derby proti Slavii

Český tréner Zdeněk Ščasný skončil vo funkcii trénera futbalistov pražskej Sparty. Tím dočasne prevezmú jeho asistenti Stanislav Hejkal, David Holoubek a Zdeněk Svoboda. Nového kouča zatiaľ Sparta hľadá. Už vo štvrtok pritom čaká klub z Letnej domáci zápas Európskej ligy proti Interu Miláno.

26.09.2016 11:06
Sparta Praha Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

„Kouč Ščasný už pondelňajšiu tréningovú jednotku neviedol. V ranných hodinách sa na stretnutí s predstaviteľmi klubového vedenia dohovoril na ukončení vzájomnej spolupráce,“ uviedla Sparta vo vyhlásení.

Ščasný pri tíme skončil deň po domácej prehre 0:2 v derby so Slaviou, ktorá v prestížnom zápase bola jasne lepšia. Už po nedeľňajšom zápase Ščasný naznačil svoj možný koniec na lavičke, skandovaním si jeho odchod žiadali aj fanúšikovia.

„Po výkone proti Zlínu som čakal, že sa preberieme. Nestalo sa, takže si s vedením sadneme a budeme riešiť, čo ďalej. Nejde o to, čo kričia fanúšikovia, ale o to, aby to pomohlo mužstvu. Nikdy som sa nedržal funkcie za každú cenu. Nie je to o jednom zápase, nehráme dobre a je potrebné to vidieť. Nebudem hľadať výhovorky, nemá to zmysel, chcem vyvodiť zodpovednosť,“ vyhlásil Ščasný, ktorý s tímom v posledných štyroch zápasoch uhral len dve remízy.

Päťdesiatdeväťročný Ščasný viedol Spartu od apríla 2015. V minulej sezóne doviedol tím do štvrťfinále Európskej ligy a k druhému miestu v českej najvyššej súťaži. V Sparte predtým pôsobil aj v rokoch 1998 a 1999 a slávil dva majstrovské tituly.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha