Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ debutov Rashford dostal krídla. Lieta vysoko

Keď sa smeje, pripomína dieťa. Tešiace sa z obľúbenej hračky. V skutočnosti je však z neho chladnokrvný zabijak. Túžiaci po góloch.

22.09.2016 13:54
Marcus Rashford, Adam Smith Foto: ,
Marcus Rashford z Manchestru United prekonáva brankára Northamptonu Adama Smitha.
debata

„Tento chlapec je špeciálny, výnimočný. Viete, nie je jednoduché hrať za Manchester United. Aj tie najväčšie osobnosti sú v tomto klube neustále pod tlakom. Lenže on si z toho nič nerobí. Nepripúšťa si stres a krídla rozťahuje naplno. Nechajte ho teda lietať,“ odkazuje na Old Trafford Phil Neville.

Slová niekdajšieho obrancu United patria Marcusovi Rashfordovi. Mladíkovi, ktorý aj napriek nevábnemu hernému prejavu Manchestru v drese najúspešnejšieho anglického klubu žiari.

Tak ako v stredu večer. Šikovný útočník nastúpil v zápase Ligového pohára na ihrisku Northamptonu až v druhom polčase. Aj to mu však stačilo na to, aby svoj debut v súťaži ozdobil gólom a prispel k víťazstvu favorita (3:1).

„Potvrdil, že patrí do základnej zostavy tímu. Cez víkend v nej nesmie v zápase s Leicestrom chýbať. Futbal v jeho podaní vyzerá veľmi jednoducho. Je rýchly, obratný, pohotový, dostatočne silný. Najväčšiu zbraň však skrýva vo svojom vnútri. A tou je temperament. Za United hrá so srdcom,“ tvrdí Neville.

Napokon, je odchovancom klubu z Old Traffordu. Možno aj to je jeden z dôvodov, prečo Rashfordovi skvele vychádzajú debuty. Platí, že keď 18-ročný strelec nastúpi v nejakej súťaži na svoj prvý zápas, skóruje. Podarilo sa mu to v Európskej lige, Premier League, v reprezentačnom drese A-tímu i do 21 rokov, v manchesterskom derby a teraz i v Ligovom pohári.

Pritom ešte pred rokom bol neznámym hráčom. Potom však prišli štyri kľúčové dni. A zhoda okolností. Len niekoľko minút pred novembrovým súbojom Európskej ligy sa Manchestru zranil Anthony Martial. A tréner Louis van Gaal siahol po mladučkom tínedžerovi. Midtjyllandu strelil dva góly. A stal sa najmladším hráčom v dejinách klubu, ktorý skóroval na európskej scéne. Prekonal legendárneho Georga Besta.

Keď rovnaký výkon zopakoval v tom istom týždni aj v ligovom šlágri s londýnskym Arsenalom, stal sa z talentu, ktorý dovtedy nedostal šancu, razom hrdina. Jeho tvár sa usmievala na čitateľov z titulných strán hádam všetkých britských športových denníkov. Bol hlavným ťahákom každého športového spravodajstva.

Zdá sa, že sláva Rashfordovi neublížila. Aj naďalej tvrdo drie, túži po zlepšení. A úspechoch – svojich i klubových. „Pri momentálnej biede Manchestru je práve Marcus jediným žiariacim svetlom pre Josého Mourinha,“ vyhlásil prednedávnom druhý z bratskej dvojice Nevillovcov – Gary. Rashford potvrdzuje, že myšlienka niekdajšieho kapitána nemá ďaleko od pravdy…

Rashfordove debuty
Európska liga Midtjylland 2 góly
Premier League Arsenal 2 góly
A-tím Anglicka Austrália 1 gól
Anglicko do 21 rokov Nórsko 3 góly
Ligový pohár Northampton 1 gól
Manchesterské derby City 1 gól

Anglický Ligový pohár – 3. kolo:
Fulham – Bristol City 1:2
Northampton – Manchester United 1:3
Queens Park Rangers – Sunderland 1:2
Southampton – Crystal Palace 2:0
Swansea – Manchester City 1:2
West Ham United – Accrington 1:0
Stoke – Hull City 1:2 – Dušan Kuciak (Hull) sedel na lavičke náhradníkov Tottenham – Gillingham 5:0

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #anglický Ligový pohár #Marcus Rashford