Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V špinavých zápasoch musíme byť tvrdší, vraví tréner Juventusu

Úradujúci taliansky majster Juventus Turín prehral v Miláne s miestnym Interom 1:2 v nedeľňajšom stretnutí 4. kola tamojšej najvyššej futbalovej súťaže Serie A.

19.09.2016 11:26
Inter Miláno Foto:
Inter Miláno.
debata

Hostia sa síce v 66. min ujali vedenia zásluhou Stephana Lichtsteinera, domáci však o dve minúty vyrovnali – presadil sa Mauro Icardi a v 78. min rozhodol o ich triumfe chorvátsky reprezentant Ivan Perišič.

Na výsledku nič nezmenilo ani vylúčenie stredopoliara Interu Évera Banegu, ktorý v závere v priebehu šiestich minút videl dve žlté karty. Milánčania zdolali „starú dámu“ na domácej pôde v Serie A premiérovo od sezóny 2009/2010, keď sa pod vedením Josého Mourinha tešili z treble. V 34. kole sa vtedy po zásahoch Maicona a Samuela Eto'oa zrodil triumf Interu 2:0.

Tréner Frank de Boer sa po úspešnom výsledku tešil z toho, že Inter pod jeho vedením hral v Derby d’Italia konečne ako tím. Triumf mužstva zo San Sira prišiel iba tri dni po štvrtkovej šokujúcej domácej prehre v Európskej lige s izraelským Hapoelom Beer Ševa (0:2).

„Keď čelíte Juventusu Turín, vždy máte postarané o extra motiváciu navyše. Inter konečne začal hrať ako skutočný tím od prvej do poslednej minúty, a preto sme si zaslúžili toto víťazstvo. Bolo to niečo, čo sme nedokázali vo štvrtok v Európskej lige,“ cituje portál football-italia.net slová 46-ročného Holanďana. Niekdajší výborný stopér či ľavý obranca prezradil, akou taktikou sa snažil zaskočiť turínskeho protivníka.

„Študovali sme hru Juventusu a všimli sme si, že obranca Bonucci je veľmi dobrý v zakladaní útokov. Čiľan Medel mal preto úlohu vyvíjať naňho tlak a znepríjemňovať mu život pri rozohrávke. To isté robil Candreva proti Chiellinimu,“ doplnil De Boer pre Sky Sport Italia.

„Podali sme perfektný výkon. Iba takto sa dá uspieť proti Juventusu,“ skonštatoval stredopoliar „nerazzurri“ Antonio Candreva. Argentínsky útočník domácich Mauro Icardi v nedeľu opäť potvrdil, že mu to proti „Juve“ mimoriadne sype. V ôsmich ligových zápasoch proti tomuto súperovi zaznamenal sedem gólov.

Icardi je v doterajšom priebehu sezóny pre Inter nepostrádateľným mužom – z piatich gólov svojho mužstva sám strelil štyri a na jeden asistoval. „V dueloch s Juventusom sa mi zvykne dariť. Nemôžeme však hrať dobre iba občas, takto musíme pokračovať i v ďalších zápasoch,“ povedal Icardi pre Mediaset Premium.

Turínčania ťahali v ligovom stretnutí za kratší koniec po tom, čo sa v dueli ujali vedenia, vôbec prvýkrát od apríla 2015. Vtedy v mestskom derby nestačili na FC Turín.

Videozostrih zo zápasu Inter Miláno - Juventus Turín.

„Keď sme otvorili skóre, mali sme vedenie udržať dlhšie ako dve minúty. Dúfam, že táto prehra spôsobí v našom tíme naozajstný požiar, aby sme sa z toho poučili a opäť stáli nohami na zemi. V našej hre chýbalo väčšie nasadenie. V takýchto ‚špinavých‘ zápasoch, kde sa bojuje o každý meter, sme mali ukázať väčšie odhodlanie a byť na súpera tvrdší,“ zhodnotil priebeh merania síl kormidelník hostí Massimiliano Allegri.

„Mužstvo, ako je to naše, si nemôže dovoliť prehrať takýto duel, zvlášť keď sa pre nás vyvíjal priaznivo. Remíza by bola v poriadku, prehra nie. Bolí nás to, 65 minút sme nehrali dobre, niektoré veci potrebujeme zlepšiť,“ vyhlásil pre Sky Sport Italia turínsky gólman Gianluigi Buffon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #Inter Miláno