Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Madridské kluby pykajú. FIFA potvrdila zákaz prestupov pre Real a Atlético

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potvrdila zákaz nakupovania hráčov pre madridské kluby Real a Atlético.

08.09.2016 20:28 , aktualizované: 21:22
Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Koke, Atlético... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Trest za porušenie pravidiel o medzinárodných prestupoch a prvej registrácii neplnoletých hráčov bude plynúť do januára 2018. FIFA dištanc obom klubom koncom januára tohto roka dočasne zrušila do vyriešenia odvolacieho procesu. Kluby sa môžu dohodnúť na prestupe, ale daných hráčov nesmú registrovať.

„Obidva kluby si odpykajú trest, ktorý im zabraňuje registrovať hráčov na národnej a medzinárodnej úrovni v dvoch nasledujúcich prestupových obdobiach. Trest sa nevzťahuje na ženy, futsal a plážové odvetvie, tiež nezakazuje klubom zbavovať sa hráčov,“ uvádza sa v stanovisku FIFA.

Atlético sa podľa FIFA previnilo v rokoch 2007 a 2014, Real v rokoch 2005 a 2014. Priestupky zachytil systém FIFA Transfer Matching System, následne ich riešila disciplinárna komisia FIFA. Real Madrid označil štvrtkové rozhodnutie FIFA za neférové a odvolá sa na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. Rovnako bude postupovať aj Atlético. FIFA k dištancu uložila tiež finančné sankcie – Real zaplatí pokutu 360-tisíc švajčiarskych frankov, Atlético 900-tisíc.

Rovnaký trest si koncom uplynulého kalendárneho roka odpykal iný španielsky gigant FC Barcelona. Aj preto sa ku katalánskemu klubu mohli pridať až v januári 2016 stredopoliar Arda Turan a pravý obranca Aleix Vidal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid