Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat potvrdený: Rosický si po pätnástich rokoch zahrá v Sparte

Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Rosický sa vracia do Sparty Praha. Klub ho predstaví ako novú posilu v utorok popoludní.

30.08.2016 10:40
tomáš rosický, andreas iniesta, česko, španielsko, Foto: ,
Tomáš Rosický (vľavo) v českom národnom drese v súboji so Španielom Andrésom Iniestom.
debata

Tridsaťpäťročný stredopoliar po minulej sezóne skončil po desiatich rokoch v Arsenale a od majstrovstiev Európy sa zotavoval zo svalového zranenia. Podľa zákulisných informácií so Spartou podpíše ročnú zmluvu.

Rosický v Sparte odštartoval profesionálnu kariéru. V máji 1999 debutoval v najvyššej súťaži, odohral v nej 42 zápasov a strelil osem gólov. V januári 2001 prestúpil do Dortmundu za 25 miliónov nemeckých mariek, čo z neho vtedy urobilo najdrahšieho futbalistu českej i nemeckej ligy.

Hráč sa 105 štartmi v národnom tíme už v minulosti niekoľkokrát povedal, že by sa raz do Sparty rád vrátil. Veľký záujem o skúseného stredopoliara dlho prejavoval majiteľ pražského klubu Daniel Křetínský aj tréner Zdeněk Ščasný.

Doteraz posledný zápas odohral Rosický na Eure vo Francúzsku proti Chorvátsku. Zo zápasu si odniesol čiastočnú trhlinu stehenného svalu a do záverečného duelu skupiny s Tureckom už nezasiahol. Trojnásobný víťaz ankety Futbalista roka potom vyhlásil, že svoju budúcnosť v reprezentáci­i zváži.

Počas piatich rokov v Dortmunde pomohol Rosický Borussii k bundesligovému titulu a postupu do finále Pohára UEFA. V roku 2006 odišiel do Arsenalu, kde ho však výrazne limitovali zdravotné ťažkosti. Po zranení podkolennej šľachy, ktoré utrpel v januári 2008, nehral dvadsať mesiacov. Problémy mal aj v ďalších rokoch. V minulom ročníku nezasiahol ani do jedného zápasu anglickej ligy a pred ME nastupoval len za juniorku. S londýnskym klubom dvakrát vyhral Anglický pohár.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Tomáš Rosický