Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kroos zariadil výhru Realu, Atlético opäť zakoplo s nováčikom

Futbalisti Realu Madrid zdolali v sobotňajšom dueli 2. kola najvyššej španielskej súťaže na vlastnom ihrisku hráčov Celty Vigo 2:1.

28.08.2016 14:03
Toni Kroos Foto: ,
Radosť Toniho Kroosa z gólu.
debata

V zaujímavom stretnutí na Štadióne Santiaga Bernabéua sa „biely balet“ ujal vedenia v 60. min, keď sa presadil Álvaro Morata. Hosťom sa podarilo vyrovnať už o sedem minút neskôr, keď sa utešenou strelou spoza šestnástky prezentoval Čiľan Fabian Orellana. Tri body napokon zostali v hlavnom meste po zásahu Toniho Kroosa z 81. min, nemecký reprezentant prekonal dobre chytajúceho Sergia Álvareza umiestnenou strelou po zemi aj s prispením ľavej žrde. V dovtedajšom priebehu hrala s hosťami konštrukcia bránky dovedna trikrát – pri pokusoch Modriča, Bala a Moratu.

„Celta Vigo je zakaždým náročný protivník, ale boli sme trpezliví a máme tri body. Nebol to z našej strany fantastický zápas, no pomaly, ale isto sa zlepšujeme,“ uviedol pre oficiálnu klubovú stránku brazílsky ľavý obranca Marcelo. „V prvom polčase sme sa snažili hrať vo vysokom tempe, ale súper hral veľmi poctivo a zodpovedne. Po prestávke sme už boli oveľa lepší, vyvinuli sme na hráčov Celty väčší tlak a vytvorili si viac šancí. Teším sa, že som strelil dôležitý gól, ktorý znamenal víťazstvo,“ nadviazal Toni Kroos.

Real Madrid má po dvoch kolách Primera División plný počet šiestich bodov, v ouvertúre triumfoval v San Sebastiáne 3:0. „Hrali sme druhý ligový duel, opäť proti silnému mužstvu a opäť sme dokázali odohrať kvalitných 90 minút. Je to pozitívny signál pre celý náš tím,“ doplnil 26-ročný Kroos.

„Čelili sme tímu, ktorý predviedol lepší výkon ako som čakal, predovšetkým v defenzíve. Hostia nám to poriadne skomplikovali, nebolo vôbec jednoduché vytvoriť si nejaké príležitosti na skórovanie. Páčil sa mi však prístup mojich zverencov, verili si až do konca a neúnavne naháňali tri body. Som spokojný s naším štartom do sezóny, ale stále je čo zlepšovať,“ zhodnotil duel tréner „Los Blancos“ Zinedine Zidane, ktorý sa za stavu 1:1 nebál poslať na ihrisko debutanta Mariana Díaza. „Chcel som vniesť do obrany Celty trochu prievanu, Marianove čerstvé nohy nám pomohli, navyše sa angažoval aj smerom dozadu,“ prezradil 44-ročný rodák z Marseille svoj taktický zámer s jedennásobným reprezentantom Dominikánskej republiky.

Kým úradujúci európsky klubový šampión je po dvoch ligových kolách bodovo stopercentný, jeho mestský rival Atlético Madrid nedokázal zvíťaziť ani nad druhým nováčikom La Ligy 2016/2017. „Los Colchoneros“ pred týždňom doma iba remizovali s Deportivom Alavés (1:1), v sobotu sa museli uspokojiť s bezgólovou remízou na pôde Leganés. „Ak budeme takto pokračovať ďalej, budeme mať čo robiť, aby sme sa vyhli zostupu. Sme nahnevaní, ale musíme sa z toho dostať, byť jednotní a robiť veci spoločne – to nás posilní. Skrátka, musíme sa zobudiť, inak sa nám môže ľahko stať, že náš osud nebudeme mať vo svojich rukách,“ vyhlásil francúzsky útočník Atlética Antoine Griezmann.

„Som spokojný s prístupom a hrou mojich chlapcov. Musíme zostať pokojní a pokračovať v tom, čo robíme. Možno sa nám na kopačky vkradla menšia nervozita, pre ktorú sme nedokázali skórovať,“ snažil sa zostať optimisticky naladený kouč „rojiblancos“ Diego Simeone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid