Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Predviedli sme vynikajúci výkon, tešil sa Ranieri po jubilejnom víťazstve

Úradujúci anglický futbalový šampión Leicester City sa dočkal premiérového víťazstva v novom ročníku Premier League 2016/2017 až v 3. kole.

28.08.2016 11:25
Claudio Ranieri, Jamie Vardy Foto: ,
Tréner Leicestru Claudio Ranieri a kanonier Jamie Vardy.
debata

Po prehre s Hullom City (1:2) a bezgólovej remíze s vicemajstrovským Arsenalom Londýn zabralo mužstvo trénera Claudia Ranieriho naplno v sobotňajšom dueli proti tímu Swansea City. Tri body pre „líšky“ zariadili presné zásahy kanoniera Jamieho Vardyho a stopéra Wesa Morgana, za hostí v závere znížil holandský legionár Leroy Fer.

Leicester mohol triumfovať aj vyšším rozdielom, no najlepší hráč uplynulej sezóny v Anglicku Riyad Mahrez nepremenil pokutový kop. Alžírčan nevyužil tri z ostatných štyroch penált, ktoré v rámci PL zahrával.

„Body, ktoré sme získali, sú veľmi dôležité, ale rovnako na mňa zapôsobil aj výkon, ktorý sme predviedli. Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci, možno chýbalo viac gólov. Po zmene strán sme zahodili jedenástku a súper si začal viac veriť. Bol to ťažký zápas, počasie bolo neuveriteľné. Pripadal som si ako na vodnom póle,“ cituje portál soccerway.com slová talianskeho kouča Leicestru.

Ranieri dosiahol v sobotu jubilejné 100. víťazstvo v Premier League. Stal sa iba piatym trénerom nepochádzajúcim z Veľkej Británie alebo Írska, ktorému sa to podarilo. Šesťdesiatšty­riročný rodák z Ríma mal radosť aj gólu útočníka Jamieho Vardyho, ktorý v prvých dvoch kolách strelecky mlčal. „Je dobré, že sa Vardy gólovo chytil. Je to rodený strelec. Sú obdobia, keď dáva viac gólov a sú aj také, keď ich strieľa menej, no keď je niekto kanonier, túto činnosť nikdy nezabudne,“ dodal Claudio Ranieri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hull City #Claudio Ranieri #FC Leicester City