Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidanovi sa páčil výkon mužstva, Simeonemu sa bod málil

Madridské veľkokluby Real a Atlético rozdielne vstúpili do nového ročníka najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2016/2017.

22.08.2016 11:34
Zinedine Zidane Foto: ,
Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane.
debata

„Biely balet“ triumfoval na horúcej pôde štadióna Anoeta v San Sebastiáne rozdielom triedy 3:0. Real sa ujal vedenia v 2. min, keď sa krásnou hlavičkou presadil Gareth Bale. Na 2:0 zvýšil päť minút pred koncom prvého polčasu Marco Asensio a konečný rezultát duelu stanovil v nadstavenom čase opäť waleský kanonier Bale.

Kormidelník úradujúceho európskeho klubového šampióna Zinedine Zidane bol po zápase spokojný s výsledkom aj výkonom svojho mužstva. Vyzdvihol, že Real vstúpil do ligovej sezóny úspešne. „Víťazný štart do sezóny je vždy dôležitý. Začali sme skvele, strelili sme gól a to nám uľahčilo neskorší priebeh duelu. Hrali sme dobre, navyše na štadióne, kde sa presadzuje veľmi ťažko, sme strelili tri góly a obišli s čistým štítom. Máme tri body, musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší duel,“ vyhlásil pre oficiálnu stránku Realu 44-ročný rodák z Marseille. Tomu sa už druhýkrát v sezóne odvďačil za dôveru gólom mladík Marco Asensio, objav tohtoročnej letnej prípravy, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Espanyole Barcelona.

Videozostrih zo zápasu San Sebastian - Real Madrid

„Som spokojný s prácou, ktorú odviedol na trávniku, s jeho hrou a aj streleným gólom. Denne tvrdo trénuje, má potrebnú kvalitu a talent. Pre mňa je však dôležitejšie, že dobre hral celý tím. Vytvorili sme si veľa šancí a ak to takto pôjde ďalej, bude ma bolieť hlava pri pomyslení, ktorých hráčov mám nominovať do základnej jedenástky. Veľmi sa teším aj z Garetha Bala. Stále síce má kondičné resty, ale dnes sa to našťastie neprejavilo. Dvakrát skóroval a opäť ukázal, že rok 2016 je dôležitým obdobím v jeho kariére,“ doplnil Zidane, ktorý sa v nedeľu musel zaobísť bez stabilných členov minulosezónnej základnej zostavy Keylora Navasa, Pepeho, Luku Modriča, Karima Benzemu aj Cristiana Ronalda.

Tréner Atlética Diego Simeone netajil, že mal po stretnutí s Deportivom Alavés „trpkú pachuť v ústach“. „Los Colchoneros“ boli v domácom prostredí proti nováčikovi blízko k trojbodovému zisku, napokon sa museli uskromniť s remízou 1:1. Atlético otvorilo skóre až v 3. minúte nadstaveného času, keď Francúz Kevin Gameiro premenil penaltu, ale hostia dirigovaní z lavičky Mauriciom Pellegrinom sa šokujúco ešte zmohli na odpoveď. O dve minúty stihol vyrovnať Manu García.

Videozostrih zápasu Atlético Madrid - Deportivo Alavés

„Všemožne sme sa snažili vyhrať tento duel, ale cítim v ústach trpkú pachuť, pretože sme si zaslúžili uspieť. Celý zápas sme hrali vo vysokom nasadení, v niektorých situáciách nám akurát chýbalo trošku pokoja. Súper sa snažil iba brániť, zachytal mu brankár. Bod sa nám máli,“ cituje portál soccerway.com slová trénera Atlética Simeoneho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid