Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martínez žije neďaleko miesta mníchovského útoku. Cíti bezmocnosť a zlosť

Stredopoliar Javi Martínez z Bayernu Mníchov, ktorý v bavorskej metropole žije neďaleko obchodného centra, kde v piatok útočník zastrelil deväť ľudí a potom aj seba, vyhlásil, že cíti obrovskú bezmocnosť a zlosť. Španielsky futbalista tiež vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

23.07.2016 19:32
Javi Martínez Foto: ,
Javi Martínez z Bayernu Mnichov.
debata

„Bol som práve v meste, keď mi prišla správa od spoluhráča, či sme v poriadku,“ povedal Martínez v rozhovore pre denník Marca. „Hneď som si zapol rádio a volal Juanovi Bernatovi, ktorý mi povedal, že je ok,“ pridal víťaz majstrovstiev sveta 2010 a európskeho šampionátu 2012.

„V meste hneď vypukla panika a mne začali chodiť správy z domova, či sa mi niečo neprihodilo,“ dodal bývalý hráč Bilbaa. „Nemôžem uveriť tomu, čo sa stalo. Síce to vidíte v televízii každý deň, viete, že existuje nejaká hrozba, ale nikdy by vás nenapadlo, že budete tak blízko,“ uviedol.

„Je hrozné, keď si predstavíte, že vyrazíte do mesta na drink, idete niekam, kde to dobre poznáte a môže vás to stáť život,“ povedal Martínez. „Keď to potom vidíte v televízii, tak si hovoríte: Ako toto mohol niekto urobiť? Prečo? Nemám na to odpoveď. Cítim len obrovskú bezmocnosť a zlosť. Úprimnú sústrasť rodinám obetí,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #streľba v Mníchove #Javi Martínez