Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Mönchengladbachu chváli Bénesa: Má dobrú techniku a prehľad

Bývalý futbalový reprezentant Igor Demo si myslí, že jeho slovenský nástupca v nemeckej Borussii Mönchengladbach László Bénes je lepší ako býval on.

08.07.2016 19:01
László Bénes, Max Eberl Foto:
Lászlo Bénes a športový riaditeľ Mönchengladbachu Max Eberl.
debata

Štyridsaťročný niekdajší stredopoliar dozerá na prvé kroky mládežníckeho reprezentanta v novom klube. „Je veľmi talentovaný a má nesmierne silnú ľavačku. Nie je klasickým šprintérom, no ak treba, dokáže pobehnúť lepšie, ako som to zvládal ja. Zostanem tu niekoľko týždňov, aby som mu pomohol s aklimatizáciou,“ povedal Demo v rozhovore pre periodikum Bild.

Pozitívny pohľad na odchovanca šamorínskeho futbalu zdieľa aj tréner Borussie André Schubert: „László je veľmi vnímavý a má prehľad o hre. Disponuje dobrou technikou, ale musí popracovať na pravej nohe. Je to však normálne, veď má len osemnásť rokov.“

Bénes prestúpil do štvrtého tímu ostatnej sezóny I. bundesligy zo Žiliny ako najdrahší Slovák v histórii. Nemci zaplatili za ľavonohého ofenzívneho stredopoliara údajne 5,5 milióna eur, vďaka čomu to bol doteraz najdrahší transfer slovenského futbalistu do zahraničia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Mönchengladbach #László Bénes #Igor Demo