Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parížania sa po troch rokoch lúčia s Blancom. Čaká ho kráľovské odstupné

Laurent Blanc po troch rokoch už nie je koučom futbalistov francúzskeho klubu Paríž St. Germain. Z Parku princov odchádza aj jeho asistent Jean-Louis Gasset a kondičný tréner Philippe Lambert.

27.06.2016 16:42
debata
zväčšiť Laurent Blanc. Foto: SITA/AP, Jacques Brinon
Laurent Blanc Laurent Blanc.

PSG v pondelok skonštatoval, že sa dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Päťdesiatročný bývalý reprezentant krajiny galského kohúta a hráč Manchestru United či Interu Miláno Blanc doviedol tím k trom domácim titulom z rovnakého počtu možností, ale nedostal mužstvo za štvrťfinále vrcholnej kontinentálnej pohárovej súťaže Liga majstrov. Nástupcu zatiaľ neoznámili, ale spomína sa napríklad Španiel Unai Emery, trojnásobný víťaz Európskej ligy so Sevillou.

„Chceme začať novú kapitolu vo vývoji klubu. Rád by som poďakoval Laurentovi Blancovi za všetko, čo v uplynulých rokoch pre nás urobil. Za dosiahnuté výsledky aj hru,“ cituje denník L'Equipe katarského prezidenta klubu Násira Al-Chelaifiho. Podľa periodika čaká Blanca kráľovské odstupné vo výške 22 miliónov eur, len vo februári podpísal novú zmluvu na dva roky.

Na trénerovu hlavu sa zosypala kritika za zbabraný záver sezóny v Lige majstrov. Najskôr sa dostal do roztržky s obrancom Sergeom Aurierom, médiá aj Zlatan Ibrahimovič mu vyčítali experiment s rozostavením 3–5–2 vo štvrťfinálovej odvete s Manchestrom City a nakoniec naznačil rozsiahle zmeny aj Al-Chelaifi.

„Zvolili sme taktiku, ktorá nevyšla,“ bránil sa Blanc, ktorý podobný lapsus predviedol aj na lavičke francúzskej reprezentácie. Na štvrťfinále ME 2012 proti Španielsku postavil dvoch pravých obrancov a neskorší šampióni zvíťazili 2:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Laurent Blanc