Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po lige triumfovala Barcelona aj v španielskom pohári. Vyhrala po predĺžení

Futbalisti novopečeného ligového šampióna FC Barcelona triumfovali aj v španielskom Kráľovskom pohári.

23.05.2016 07:16
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi bozkáva svoju manželku Antonellu Roccuzzovú po víťazstve v španielskom pohári.
debata

V nedeľňajšom finále Copa del Rey si Katalánci poradili s FC Sevilla 2:0 po predĺžení, hoci od 36. min hrali bez vylúčeného stopéra Javiera Mascherana. Andalúzanom sa nepodarilo využiť početnú prevahu a v nadstavenom čase sami prišli o Évera Banegu, ktorý tiež videl červenú kartu.

V 97. min už v rámci predĺženia otvoril skóre duelu ľavý obranca Jordi Alba. V úplnom závere sa začervenalo aj pred očami Daniela Carrica a Neymar spečatil barcelonský triumf na Štadióne Vicenteho Calderóna v Madride. Oba finálové góly pripravil Lionel Messi, čo sa mu v rámci rozhodujúcich duelov v drese Barcelony stalo v kariére vôbec prvýkrát.

„Bolo to skvelé finále, veľmi intenzívne a emocionálne. Bol to náš posledný cieľ v tejto sezóny. Vďaka titulu v lige a v pohári ju môžeme považovať za úspešnú. Bol to pekný zápas zo strany oboch tímov,“ cituje portál soccerway.com slová kapitána FCB Andrésa Iniestu.

„Odohrali sme solídny duel, hlavne v obrane. Pri mojom góle som mal šťastie, ale Lionel Messi to spravil fantasticky. Bola to dobrá sezóna, získali sme double. Nemôžeme vždy vyhrať všetko,“ povedal strelec víťazného gólu Jordi Alba.

Barcelona získala domácu pohárovú trofej celkovo 28-krát, čo je rekord Copa del Rey. Druhé Bilbao má o päť triumfov menej. „Bol to senzačný koniec sezóny. Hrali sme v početnej nevýhode a proti tímu, ako je Sevilla, je to vždy veľmi ťažké. Museli sme veľmi dbať na defenzívu a pracovať v nej na sto percent. To nám napokon pomohlo získať trofej,“ skonštatoval po stretnutí barcelonský kouč Luis Enrique, ktorý v apríli ustál hernú aj výsledkovú krízu mužstva.

Tréner Andalúzanov Unai Emery bol napriek prehre spokojný s výkonom svojich zverencov. „Hrali sme veľmi dobre. Snažili sme sa mať loptu pod kontrolou, mali sme dve dobré šance. Neverím na šťastie. Naše mužstvo bolo po finále EL s Liverpoolom pripravené dobre, ale chýbala nám sviežosť a to rozhodlo,“ vyhlásil 44-ročný Emery.

Výsledok – finále Copa del Rey – nedeľa:

FC Barcelona – FC Sevilla 2:0 po predĺžení (0:0)

Góly: 97. J. Alba, 120.+ Neymar, ČK: 36. Mascherano – 90.+ Banega, 120.+ Carrico

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi