Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý Trnavčan: Možno oberieme Barcelonu o titul

V minulom kole sa definitívne zachránili medzi španielskou elitou. Teraz stoja pred ďalšou výzvou. V poslednej chvíli môžu zmariť majstrovské plány slávnej Barcelony.

14.05.2016 10:00
kelava, vida Foto:
Ivan Kelava.
debata

„Cieľ sme už splnili. Po tom, ako sme si zabezpečili miestenku v Primera división aj pre budúcu sezónu, sme oslavovali tri dni. Je skvelé, že s aktuálnym ročníkom sa rozlúčime súbojom s Barcelonou,“ vraví Ivan Kelava, brankár Granady, ktorá môže zohrať v majstrovskej bitke gigantov mimoriadne dôležitú úlohu.

Rozdiel medzi Barcelonou a Realom je jednobodový. V prípade, že domáci nepustia veľkého favorita k víťazstvu, ponúknu šancu Realu. Madridčania sa predstavia tiež na ihrisku súpera – v La Coruni (oba súboje od 17.00).

Napriek tomu, že Granada už nemá o čo hrať, španielske médiá tvrdia opak. Malý klub z Andalúzie má vraj bližšie k Realu a rád by mu pomohol.

„Áno, zaregistrovali sme, že médiá nás spájajú s Realom. Vyťahujú historky, že môj spoluhráč Javi Márquez pomenoval svojho syna po stredopoliarovi Realu Lukovi Modričovi. Pripomínajú moje fotografie s Mateom Kovačičom. Priznávam, je to jeden z mojich najlepších priateľov a úspech mu doprajem, no poznáte to: ak Barcelona strelí rýchly gól, je koniec,“ vraví pre goal.com Kelava.

Mimochodom, Chorvát má slovenskú minulosť. Zatiaľ čo dnes bude z bezprostrednej blízkosti (z bránky alebo lavičky) sledovať počínanie partie okolo hviezdneho Lionela Messiho, ešte vlani na jar čelil strelcom v slovenskej lige. Počas polročného hosťovania v Spartaku Trnava, kam prišiel z Granady. Predtým pôsobil 28-ročný brankár v Udinese i Dyname Záhreb.

Zdá sa, že obhajca titulu by nemal mať problémy. Bude však pod tlakom. Zaváhanie ho môže pripraviť o všetko. Hoci tabuľka prezrádza, že Granada je piata najhoršia v súťaži, v závere sezóny má výbornú formu. Z predošlých štyroch zápasov vyťažila deväť bodov. V minulom kole zdolali dokonca i finalistu Európskej ligy FC Sevilla. Na jeho ihrisku zvíťazila jednoznačne 4:1.

„Cestovalo s nami viac ako 5-tisíc fanúšikov. Každý z hráčov zaplatil po sto eur, prezident klubu pridal 22-tisíc a poskladali sme sa im na dopravu. Verím, že nám pomôžu aj v zápase s Barcelonou,“ hovorí Kelava.

Takmer dvojmetrový Chorvát nebol pri tom, keď pred dvomi rokmi prehral katalánsky veľkoklub v Granade 0:1. Spoluhráči mu však tento okamih pripomínajú. „Predstavte si, že sa niečo podobné zopakuje. A Barcelona práve u nás stratí titul,“ pousmeje sa.

Naplnia sa jeho odvážne slová?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Primera Division #fc barcelona #Ivan Kelava