Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladík Saúl žiari, odchod z Atlética je otázkou času. Prednosť má Barcelona

Vo štvrťfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 proti FC Barcelona krásnym centrom asistoval pri rozhodujúcom zásahu Antoina Griezmanna znamenajúcom postup Atlética Madrid medzi najlepšie štyri európske tímy. V stredajšom úvodnom semifinále zas krásnym slalomom pokoril mníchovský Bayern.

30.04.2016 13:11
Saúl Ňíguez Foto: ,
Saúl Ňíguez.
debata

Reč je o záložníkovi madridských „Los Colchoneros“ Saúlovi Ňíguezovi, ktorý momentálne zažíva azda najlepšie obdobie svojej doterajšej kariéry. Pravdepodobné je však aj to, že 21-ročný rodák z Elche má pred sebou už iba posledné týždne v madridskom klube.

Španielsky denník AS v sobotu informoval o tom, že na mladého hráča má predkupné právo katalánsky klub FC Barcelona a s najväčšou pravdepodobnosťou ho aj využije. Periodikum sa odvoláva na informácie zo stránky Football Leaks, podľa ktorých bol Saúl Ňíguez súčasťou transferu Davida Villu z Barcelony do madridský Štadión Vicenteho Calderóna v roku 2013. Okrem Saúla má klub z Camp Nou možnosť prednostne kúpiť aj obrancu „Rojiblancos“ Javiera Manquilla, ktorý aktuálne hosťuje v Olympique Marseille.

Saúl má v Atléticu platný kontrakt do roku 2020, ročne zarobí 5 miliónov eur. Jeho zmluva zahŕňa vykupnú klauzulu vo výške 45 miliónov eur. Ak by o hráča prejavil záujem akýkoľvek európsky klub, Barcelona by mala prednosť a mohla by Saúla získať za uvedenú sumu. Štyridsať percent odstupného by však získala istá írska spoločnosť, ktorej Atlético v roku 2011 predalo práva na tohto hráča.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #Saúl Ňiguez