Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verím jedine matematike, krotí emócie Ranieri. Anglický titul má na dosah

Tréner anglického futbalového klubu Claudio Ranieri cíti, že po nečakanej strate bodov Tottenhamu je titul opäť bližšie. Oslavovať však zatiaľ nemieni. Šampanské si otvorí až vtedy, keď je zverenci budú mať matematickú istotu zisku futbalového primátu.

28.04.2016 13:08
Claudio Ranieri Foto:
Claudio Ranieri.
debata

Skúsený Talian si uvedomuje, že najväčšie prekvapenie v histórii Premier League je na dosah. Pokiaľ Leicester v najbližšom kole na pôde Manchestru United vyhrá, titul mu už nik nevezme. Radovať sa môže aj v prípade, že druhý Tottenham prehrá na ihrisku Chelsea.

„Po celý čas si hovorím, že urobíme všetko pre to, aby sme ho získali. Pokiaľ sa ale nájde niekto lepší, ako sme my, nezostane mi nič iné, iba mu pogratulovať,“ povedal Ranieri, ktorý tvrdí, že o trofeji pre Leicester sa mu na začiatku sezóny ani len nesnívalo.

„Je neuveriteľné, čo sme uz teraz dokázali. Začali sme s úplne obyčajným cieľom – zachrániť sa. Ale postupne boli naše plány stále viac ambiciózne. Hráči veria, že sa nám to môže podariť, budeme bojovať až do samého konca. Všetci hovoria, že titul je už náš. Ale ja dôverujem jedine matematike,“ poznamenal.

Ranieriho tím vybehne na tránik na Old Trafforde bez svojej najväčšej hviezdy – Jamieho Vardyho. Na otázku, či by Ranieri neoslavoval radšej až o týždeň neskôr, po domácom zápase proti Evertonu, odpovedal rázne: „Nie, je mi absolútne jedno, kde to bude. Hráčom neustále prízvukujem, že podstatný nie je výsledok, ale predvedená hra. Chcem, aby hrali ako tím. Budem rád, ak sa nebudú pozerať na silu súpera, ale iba na svoj výkone,“ zamyslel sa.

Trénera leicester potešilo ocenenie Riyada Mahreza pre naužitočnejšieho hráča súťaže. „Teším sa. Riyad je veľmi skromný muž, ktorý sa chce neustále zlepšovať. Je to náš génius, naše svetlo,“ chválil Ranieri.

„Som šťastný muž, lebo môže trénovať týchto skvelých hráčov. Hráčov so srdcom, dušou a s futbalom v krvi. Som na nich hrdý,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Claudio Ranieri #Leicester City