Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škrtel čelí tvrdej kritike, Kozák sa ho zastal

Mal to byť veľký návrat jednej z ikon slávneho klubu. Očakávanú radosť však prekrylo sklamanie. Po štvrťročnej pauze zavinenej zranením si Martin Škrtel cez víkend opäť na seba obliekol liverpoolsky dres a užil si atmosféru Premier League. Alebo skôr odtrpel.

22.03.2016 09:00
Martin Škrtel Foto:
Martin Škrtel.
debata

Po zápase so Southamptonom (2:3) musel stráviť vlnu fanúšikovskej kritiky. Medzi nelichotivými názormi nechýbali ani také, ktoré žiadali už počas nabližšieho prestupového obdobia predaj skúseného stopéra. Dôvod?

Keď Škrtel prichádzal po zmene strán na ihrisko, Liverpool viedol 2:0. V ďalších minútach sa však jeho defenzíva rozpadla a napokon nezískal ani bod. Podľa názoru viacerých médií aj výrazným pričinením slovenskej hviezdy, ktorá ani zďaleka nepôsobila isto. „Tréner Jürgen Klopp sa pri striedaniach spravidla rozhodne správne. Tentoraz však urobil chybu. Škrtel bol nervózny a najmä pred rozhodujúcim gólom sa dopustil výraznej chyby,“ okomentovala Slovákov slabší výkon ESPN.

S predstavením 31-ročného zadáka neboli spokojné ani ďalšie britské médiá. Denník Daily Mirror mu udelil najhoršiu známku spomedzi všetkých hráčov Liverpoolu. Z desiatich bodov získal len štyri. „Bol to úplne iný Škrtel ako v zápasoch za rezervný tím, do ktorého sa prišiel rozohrať. Vtedy pôsobil dominantne, išla z neho pohoda. V súboji so Southamptonom nebol ani len polovičný,“ napísal web thisisanfield.com.

Rovnaká stránka spustila anketu, v ktorej sa čitateľov pýtala na budúcnosť Škrtela v červenom drese. Až 81 percent z nich v pondelok poobede súhlasilo s tým, aby z klubu počas letnej prestávky po takmer deväťročnom pôsobení odišiel. Podľa niektorých zdrojov by rodáka z Handlovej mohol nahradiť Niklas Süle. Mladý, ešte len 20-ročný Nemec prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami svojej krajiny. Stránka Sport Bildu tvrdí, že Liverpool už požiadal Hoffenheim o rokovania o možnom prestupe.

Kapitán slovenskej reprezentácie sa v pondelok objavil v Senci na zraze. Tréner Ján Kozák mu vyjadril podporu. „Keď som videl, že Martin nastupuje na zápas v druhom polčase, veľmi som sa potešil. Viem, čo prežíval, aké mal vážne zranenie. Je to skúsený hráč, ktorý deväť rokov hráva pravidelne vo veľkoklube, akým je Liverpool. Som rád, že je k dispozícii reprezentačnému tímu. Čo sa týka jeho výkonu v zápase so Southamptonom, nebolo to o ňom, bolo to o Liverpoole. Nevyhráva a neprehráva jeden hráč, ale tím. Bolo jasne vidieť, že Liverpool v druhom polčase nestíhal, jeho hráči boli asi viac unavení ako domáci,“ zastal sa Kozák Škrtela.

Štatistici sa pohrali s číslami a vypočítali, že v predošlých 795 minútach prekonali súperi obranu klubu z Anfield Road tri razy. Počas nich Škrtel na ihrisku nebol. Keď sa naň dostal, stačilo Southamptonu na rovnaký počet presných zásahov sotva štyridsať minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Premier League #FC Liverpool