Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka: Vo Francúzsku chceme ukázať, že sme tím bojovníkov a patriotov

Stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Juraj Kucka si myslí, že mužstvo trénera Jána Kozáka môže na majstrovstvách Európy vo Francúzsku vyťažiť z toho, že nepatrí medzi favoritov.

01.03.2016 14:19
futbal, Slovensko - Bielorusko, Juraj Kucka,... Foto: ,
Juraj Kucka (vľavo).
debata

„Nepovažujeme sa za hviezdny tím. Nemôžeme sa ani rovnať s Talianskom či Španielskom. Tieto krajiny majú v európskych ligách ďaleko viac známych hráčov. Sú to reprezentácie s dlhou a bohatou históriou, kým u nás je tá naša zatiaľ veľmi krátka. Keď hrá slovenské mužstvo nejaký zápas, pre mnohých sme doteraz takmer outsideri. To nám však môže pomôcť. Budeme sa snažiť dokázať, že to tak nie je, predovšetkým tímovou hrou a vôľovými vlastnosťami. Keď hrám za svoju vlasť, cítim v sebe obrovské emócie. Chceme všetkým ukázať, že sme tím bojovníkov a patriotov,“ vyhlásil 29-ročný bojnický rodák v rozhovore pre ruský denník Sport Express.

Práve ruská „zborná“ je jedným zo súperov slovenskej družiny v základnej B-skupine (15. júna o 15.00 h v Lille). Slovákov čaká predtým duel s Walesanmi (11. júna o 18.00 h v Bordeaux) a na záver skupinovej fázy sa stretnú s Angličanmi (20. júna o 21.00 h v St. Étienne).

„Ocitli sme sa v silnej skupine, v ktorej niet slabých súperov. Zároveň v nej však nemáme ani favorita rangu Španielska. Anglicko je silný tím, ale nie natoľko, aby bol vysloveným favoritom. Wales aj Rusko sú protivníci, na ktorých máme. Všeobecne platí, že so všetkými troma súpermi môžeme hrať ako rovný s rovným,“ doplnil hráč talianskeho klubu AC Miláno, ktorý sa v drese s dvojkrížom na prsiach predstavil aj na MS 2010 v JAR.

„Všetci si pamätajú turnaj v Afrike, kde sme sa neprišli len zúčastniť, ale podarilo sa nám aj postúpiť zo skupiny. Za to, že som si zahral na svetovom šampionáte, som veľmi vďačný trénerovi Vladimírovi Weissovi. Vzal ma na MS, hoci som nehral v kvalifikácii,“ povedal Kucka a pokračoval: „Myslím si, že aj teraz môžeme zo skupiny postúpiť ďalej. Zápasy, ktoré odohráme, nebudú ľahké. Musíme sa zodpovedne pripraviť na všetky tri a najmä zo psychologického hľadiska nepodceniť žiadneho súpera. V JAR sme v druhom zápase prehrali s Paraguajom a v treťom zdolali Taliansko, keď to od nás nikto nečakal. Musíme sa na každý duel pripravovať osobitne.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno #slovenská futbalová reprezentácia