Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík je späť. Musíš byť trpezlivý, radí mu tréner

Z jeho strany to bola trošku frajerina. V závere minuloročného kvalifikačného stretnutia s Ukrajinou chcel loptu posunúť netradičným spôsobom brankárovi Matúšovi Kozáčikovi a nešťastným sklzom si sám vykĺbil rameno.

20.02.2016 08:00
Slovensko, Španielsko Foto:
Peter Pekarík v reprezentačnom drese.
debata

„To už skúšať určite nebudem,“ hovorí slovenský reprezentant Peter Pekarík, ktorého zranenie vyradilo na päť mesiacov z hry. Aj preto v závere minulého roka chýbal nielen svojmu klubu Herthe Berlín, ale aj trénerovi reprezentácie Jánovi Kozákovi.

Na ihrisku sa opäť objavil v bundesligovom stretnutí uplynulý víkend. Hertha podľahla v Stuttgarte 0:2. „Prehra ma mrzí, ale potešilo ma, že som opäť dostal šancu a odohral celý zápas, nemal som s ramenom nijaké problémy, hoci som sa dostal do množstva ostrých súbojov,“ približoval 29-ročný žilinský rodák. „Liečenie bolo síce dlhšie, ako som spočiatku predpokladal, ale všetko išlo napokon podľa prognóz lekárov. Už predtým som nastúpil aj v prípravných stretnutiach, cítil som sa dobre.“

K návratu mu pomohla aj maródka v tíme, v troch zápasoch po zimnej prestávke chýbal. „Rátal som, že na ihrisku sa hneď neobjavím. Tréner už pred týmito zápasmi avizoval, že jarnú časť začnú hráči, ktorí odohrali celú jeseň. To absolútne rešpektujem, nemal dôvod robiť zmeny, lebo mužstvu sa darilo, boli sme po prvej polovici súťaže na treťom mieste a neprehrali štyri mesiace. Mne vravel, že je s mojou zimnou prípravou spokojný a teraz musím byť trpezlivý a počkať si na svoju šancu.“

Odvetná časť nezačala pre zverencov maďarského kouča Pála Dárdaia najlepšie, momentálne Hertha klesla na štvrté miesto. „Zo štyroch zápasov sme získali len tri body, čo nás neteší, nie je to podľa našich predstáv. Potvrdzujú sa však trénerové slová, že jarná časť bude pre nás podstatne náročnejšia. Na druhej strane sme postúpili do semifinále Nemeckého pohára,“ vysvetľuje pravý obranca.

V ňom narazia na Borussiu Dortmund. „To je silný súper, ale konečne nastúpime doma, dva predchádzajúce pohárové súboje sme odohrali na pôde súperov. Naším cieľom je prebojovať sa do finále, ktoré sa hrá tradične v Berlíne. Posledných dvanásť rokov neprešla Hertha cez druhé kolo, takže už postup do semifinále je pekný úspech.“

Semifinále sa hrá len na jeden zápas a uskutoční sa až v apríli. Už dnes však privíta Hertha zdatného súpera – Wolfsburg. Pre Pekaríka je to špeciálny zápas, pretože za tento klub hrával a tešil sa s ním aj z majstrovského titulu. Do Berlína pricestujú hostia s výbornou vizitkou z osemfinále Ligy majstrov – vyhrali na pôde Gentu 3:2.

Berlínčnan Peter Pekarík si musel v minulej... Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
peter pekarík, hertha berlín, robert lewandovský Berlínčnan Peter Pekarík si musel v minulej sezóne zvykať aj na ochrannú masku nosa.

„Wolfsburg patrí do špičky bundesligy, posledné roky bujuje pravidelne o pohárové umiestnenia, má kvalitný a široký káder. Možno teraz dostanú šancu niektorí iní hráči ako naposledy v Lige majstrov, ale na jeho sile to nič nezmení. Na druhej strane sa mužstvo v domácej súťaži momentálne trápi, aktuálne ôsme miesto je preň menším sklamaním. Bude to prestížny zápas, v ktorom chcú oba tímy naplno bodovať. My chceme bojovať teraz najmä o tretie miesto, ktoré ešte zabezpečuje priamu účasť v Lige majstrov. Tréner zdôrazňuje, že nebude na nás vyvíjať tlak, chce, aby sme hrali uvoľnene ako na jeseň,“ približuje slovenský reprezentant.

Zatiaľ nevie, či sa opäť objaví v základnej zostave berlínskeho mužstva. „Zostavu sa dozviem až dve hodiny pred stretnutím. Máme ešte nejakých zranených hráčov, takže uvidím, ako sa tréner rozhodne. Je to úplne otvorené, ani v tréningu sa nedalo vycítiť, kto má akú šancu,“ uzavrel Peter Pekarík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Bundesliga #hertha berlín #Peter Pekarík