Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Neapolským tromfom je slovenský Gerrard

Vlani ho opatrne vábili do svojich služieb. Podľa viacerých talianskych médií za neho núkali 25 miliónov eur. Lákavú ponuku však odmietol.

13.02.2016 10:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Technika a fyzická sila

Na jar minulého roka bol Marek Hamšík v neľahkej situácii. Hviezda Neapola neprežívala pod vedením španielskeho trénera Rafaela Benitéza šťastné obdobie. SSC opäť nemal v boji o titul nárok na úspech, v semifinále Európskej lige senzačne nestačil na Dnepropetrovsk. V odvete na Ukrajine dokonca slovenský reprezentant chýbal v základnej zostave, a tak sa okolo neho začali motať viaceré talianske veľkokluby – vrátane majstrovského Juventusu.

Turínčania však neuspeli a neapolský prezident Aurelio De Laurentiis im dal košom. „Hamšík nie je na predaj,“ odkázal. Istú úlohu pri zotrvaní Slováka na štadióne San Paola zohral aj Benitézov odchod, po ktorom si mohol odchovanec Jupie Podlavice s úľavou vydýchnuť.

Zostal verný Neapolčanom a s kapitánskou páskou na ruke ich v aktuálnej sezóne vedie k vysnívanému titulu. Mimoriadne dôležitý krok môžu urobiť zverenci Maurizia Sarriho už v sobotu večer. V súboji dvoch najlepších tímov Serie A sa predstavia práve na ihrisku Juventusu.

„Pôjde o veľký zápas, ktorý bude pozorne sledovať celý svet. Obrovská rivalita medzi nami je povestná. Verím, že všetko dobre dopadne a z Turína si ponesieme víťazstvo,“ vraví odhodlane Hamšík pre talianske médiá.

Rodák z Banskej Bystrice hrá najmä od nového roka vo výbornej forme. V predošlých ôsmich zápasoch strelil štyri góly (celkovo päť), na ďalšie dva spoluhráčom prihral. „Je to náš kľúčový hráč. Okrem skvelej techniky vyniká aj ohromnou fyzickou silou. Jeho výkony sú momentálne oslňujúce. Hamšíkov vplyv na naše výsledky by som prirovnal k vplyvu Stevena Gerrarda v časoch, keď žiaril v drese Liverpoolu,“ vyhlásil pred niekoľkými dňami na adresu svojej opory Sarri.

Výborný Hamšík = výborný Neapol

V Neapole platí v poslednom období jednoduchá rovnica: ak sa darí Hamšíkovi, napreduje celé mužstvo. Potvrdzujú to výsledky. Líder talianskej ligy ťahá impoznatnú sériu – zvíťazil v ôsmich ligových zápasoch v rade. So skóre 25:6. Neapolčania naposledy našli v Serii A premožiteľa začiatkom decembra, keď podľahli na ihrisku Bologne (2:3).

„Je pekné, že ťaháme víťaznú šnúru. Podstatné však je, na akej priečke budeme po poslednom zápase. O ničom ešte nie je rozhodnuté. Napokon, aj po turínskom meraní síl na nás bude čakať ešte náročných trinásť kôl,“ upozorňuje Hamšík.

Popri ňom sa Sarri spolieha aj na mimoriadnu formu Gonzála Higuaína. Argentínčan je suverénnym kráľom strelcov Serie A. V 24 dueloch zaznamenal rovnaký počet presných zásahov. Pred krajanom Paulom Dybalom z Juventusu má jedenásťgólový náskok.

Klub z miliónového mesta na juhu Talianska čaká na titul od čias legendárneho Diega Maradonu. Naposledy sa z neho tešil v roku 1990. Juventus nepustil na trón žiadneho z rivalov v predošlých štyroch sezónach.

Atraktívnu bitku dvoch talianskych gigantov, ktorú mnohí označujú za zápas sezóny, môžete sledovať od 20.45 v priamom prenose televíznej stanice Sport 2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol