Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Hanbím sa, že som Holanďan, odkazuje Robbenovi jeho krajan

Futbalisti FC Bayern Mníchov si v stredu splnili úlohu favorita, keď vyhrali štvrťfinálové stretnutie Nemeckého pohára na pôde druholigového VfL Bochum 3:0 a postúpili medzi najlepšie kvarteto.

11.02.2016 15:28
Arjen Robben Foto: ,
Arjen Robben.
debata (2)

Počas zápasu vzbudilo pozornosť „herecké“ predstavenie krídelníka Bavorov Arjena Robbena. Holanďan na lavičke Bochumu Gertjan Verbeek obvinil svojho krajana zo simulovania a nafilmovania pádu. Robben za stavu 1:0 pre Mníchovčanov prišiel v 43. min do kontaktu s českým stopérom domácich Janom Šimůnkom. Rozhodca hráčovi ukázal červenú kartu a nariadil penaltu pre Bayern, ktorý potom Thomas Müller nepremenil.

Robbenov súboj so Šimůnkom.

„Pre mňa to bolo jasné filmovanie. Lopta už bola preč a on vyložene hľadal nohu nášho obrancu. Som Holanďan a teraz sa za to hanbím. Poznáme však takéto Robbenove kúsky z národného tímu,“ citoval server goal.com Verbeeka, podľa ktorého Šimůnek odohral loptu, a zároveň pripustil, že po vylúčení bolo pre jeho mužstvo vyradenie úradujúceho majstra v pohári už prakticky nereálne. „Bol tam kontakt, ale nebol to faul a už vôbec nie na červenú kartu. S desiatimi hráčmi nemôžete vyhrať nad Bayernom.“

Robbenovo filmovanie v zápase s Bochumom pred štyrmi rokmi.

Robben na svoju obhajobu povedal, že o oprávnenosti nariadenia pokutového hodu neboli žiadne pochybnosti. „On bol posledný hráč súpera, bol to jasný faul. Také sú pravidlá a potom bol už zápas rozhodnutý,“ poznamenal rýchlonohý futbalista, ktorý je známy tým, že pri svojich prenikoch do súperových obrán často využíva zemskú príťažlivosť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Arjen Robben #VfL Bochum #Gertjan Verbeek