Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PSG utvoril nový ligový rekord, neprehral už 33 zápasov

Zlatan Ibrahimovič dotiahol Paríž Saint-Germain k rekordnej šnúre 33 zápasov v najvyššej francúzskej futbalovej súťaži bez prehry.

04.02.2016 11:58
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Švédsky bombardér jeden gól pripravil a víťazný strelil v stredajšom stretnutí 24. kola v Parku princov proti Lorientu. Parížania sa vďaka výsledku 3:1 osamostatnili na čele historického poradia od Nantes, ktoré pred 21 rokmi ťahalo v Ligue 1 sériu 32 duelov s minimálne bodom na konte. Ich náskok na čele tabuľky pred druhým Monakom je 24 bodov a pri takomto tempe môžu o obhajobe titulu rozhodnúť už v marci.

K rekordnému 33. ligovému bodovému zápisu bez prerušenia zavelil Ibrahimovič už v šiestej minúte, keď šikovným prestrčením vyzval na otvorenie skóre Edinsona Cavaniho. Argentínčan nezaváhal, obišiel brankára hostí Benjamina Lecomteho a poslal domácich do vedenia. Lorient vývoj zdramatizoval gólom Raphaëla Guerreira a vyrovnaný stav držal až do úvodu druhého polčasu. Desať minút po zmene strán udrel Švéd opäť, keď tentoraz sám usmernil do siete loptu po centri z ľavej strany od Layvina Kurzawu. Tento francúzsky obranca potom korunoval výborný výkon gólovou krížnou strelou po zemi na konečných 3:1.

Ibrahimovič si 20. presným zápasom upevnil pozíciu najlepšieho kanoniera sezóny. PSG v lige neprehrali od 15. marca minulého roka, keď v Bordeaux podľahli miestnemu Girondins 2:3. „Rekord je niečo mimoriadne, ale napriek tomu mám zmiešané pocity. Nediktovali sme hru tak, ako som si predstavoval. Niečo také sa nám už dávno nestalo. Beriem časť zodpovednosti aj na seba, pretože som sa rozhodol rotovať zostavu a aj z toho vyplynuli naše problémy. Chcel som však šetriť niektorých hráčov, už to potrebovali,“ skonštatoval podľa agentúry AP kormidelník Parížanov Laurent Blanc, ktorý zo 100 ligových zápasov na lavičke PSG prehral iba šesť, z víťazstva sa tešil 72-krát. Na jeho zverencov čaká v nedeľu ďalšia skúška ohňom. V šlágri 25. kola sa predstavia na horúcej pôde Olympique Marseille.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #Paríž Saint-Germain