Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuciak si splnil sen. Prestúpil do Hull City

Lídra druhej najvyššej anglickej súťaže - Hull City - posilnil slovenský brankár Dušan Kuciak. Tridsaťročný žilinský rodák sa včera predstavil novým spoluhráčom a klub ho pripísal na súpisku.

02.02.2016 09:22 , aktualizované: 17:40
debata

„Som veľmi šťastný, že som podpísal kontakt s tímom Hull City. Bol to môj sen. Často som sníval, túžil po tom, že si raz zachytám v Anglicku a Premier League,“ vyjadril sa v prvom rozhovore pre klubovú televíziu Kuciak.

Od roku 2011 bol brankárom poľského veľkoklubu Legia Varšava, s ktorým vybojoval dva majstrovské tituly a podieľal sa aj na zisku troch Poľských pohárov. V Legii sa mu v závere tejto sezóny končila zmluva a Kuciak odmietol podpísať novú. Mal ponuky z viacerých klubov a nakoniec dal prednosť ostrovnému tímu, ktorý o neho prejavoval dlhšie záujem.

Dohodol sa s ním na kontrakte na rok a pol a hoci prestupovú sumu nezverejnili, mala by sa pohybovať na úrovni 250-tisíc libier, čo predstavuje v prepočte bezmnála 330-tisíc eur. Kuciak v kariére vystriedal už viacero klubov a krajín. Na začiatku kariéry, keď mal ešte len 19 rokov, dokonca chvíľu hosťoval aj v Anglicku – vo West Ham United. Na Slovensku chytal v drese Žiliny a Trenčína a pôsobil aj v rumunskom mužstve Vaslui. V rozhovore pripomenul, že pozná anglickú súťaž i Hull City. „Videl som veľa zápasov, spomínam si najmä na súboj vo finále FA Cup, v ktorom sa stretol Arsenal s Hullom City,“ doplnil (zápas sa skončil 3:2 pre Arsenal).

Hull momentálne vedie druhú najvyššiu anglickú súťaž s 56 bodmi, ťahá úspešnú šnúru šiestich víťazných zápasov za sebou, v ktorých inkasoval iba dva góly. Druhý Middlesbrough stráca na vedúce mužstvo len jeden bod a má o zápas menej. Tretí Burnley získal o päť bodov menej. Kuciak pripomenul tiež skutočnosť, že slovenská reprezentácia sa prebojovala na finálový turnaj ME a v júni sa stretne v skupine aj s Anglickom. Vyjadril túžbu zahrať si na šampionáte. „Možno sa mi to splní,“ skonštatoval.

Rozhovor s Dušanom Kuciakom po príchode do Hull City (v angličtine)

Kuciak patrí síce do širšieho kádra reprezentácie a v minulosti dostal viackrát šancu, ale odvtedy ako nastúpil tréner Ján Kozák, si ešte reprezentačný dres neobliekol. Naposledy chytal v kvalifikačnom zápase s Lichtenštajnskom (1:1), čo bolo ešte 7. júna 2013 vo Vaduze.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Hull City #Dušan Kuciak