Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern padol po pätnástich dueloch. Mönchengladbach zažíva renesanciu

Futbalisti Bayernu Mníchov našli premožiteľa v najvyššej nemeckej súťaži po viac ako pol roku. V sobotu si v rámci 15. kola pripísali prvú prehru v tomto ročníku, keď nestačili na domácu Borussiu Mönchengladbach 1:3.

06.12.2015 10:30
Mönchengladbach Foto: ,
Futbalisti Borussie Mönchengladbach oslavujú so svojimi fanúšikmi.
debata

Predtým naposledy odchádzali bodovo naprázdno 16. mája z ihriska Freiburgu po výsledku 1:2. Bavori ťahali do soboty šnúru 15 ligových zápasov bez prehry.

Po bezgólovom prvom dejstve a viacerých zmarených šanciach hostí sa domáce „žriebätá“ ujali vedenia v 54. min zásluhou Oscara Wendta. Po ňom posilnil šance na zdolanie úradujúceho majstra Lars Stindl a keď sa v 68. min presadil aj Fabian Johnson, bolo prakticky vymaľované. V drese hostí zmiernil prehru desať minút pred koncom navrátilec Franck Ribéry, ktorý pre zranenie pauzoval 269 dní.

„Proti Bayernu Mníchov musíte hrať s presvedčením a to moji chlapci urobili,“ povedal po stretnutí tréner Borussie André Schubert, ktorý naordinoval neobyčajnú taktiku na troch stredných obrancov – a vyplatilo sa. „V takomto rozostavení sme hrali po prvý raz,“ dodal rodák z Kasselu.

„Po prvom góle sme prišli o pevnú pôdu pod nohami. Gladbach si počínal veľmi dobre,“ komentoval kouč hostí Pep Guardiola. „Za normálnych okolností by sme viedli 2:0 alebo 3:0,“ tvrdil Ribéry o nepremenených príležitostiach z prvého polčasu a dodal: „Taký je futbal, škoda. Čiastočne viníme sami seba, ale ideme ďalej.“

Štyridsaťštyriročný Schubert sa postaral o tohtosezónnu renesanciu Mönchengladbachu. Mužstvo prehralo prvých päť zápasov v ročníku a vedenie klubu sa rozhodlo odvolať Luciena Favreho. Nastúpil Schubert a pod jeho taktovkou ťahá tím sériu desiatich ligových zápasov bez prehry (8 víťazstiev a 2 remízy). Najmä jeho zásluhou je Borussia na skvelom treťom mieste v tabuľke Bundesligy. Napriek nezdaru stále vedie Bayern o päť bodov pred Dortmundom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Borussia Mönchengladbach
Načítavajú sa športové výsledky...