Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol s Hamšíkom zdolal Inter a po 25 rokoch je lídrom Serie A

Futbalisti SSC Neapol trónia na čele najvyššej talianskej súťaže po prvý raz za 25 rokov, dosiaľ naposledy sa im to podarilo v roku 1990 v sezóne, keď získali ligový primát.

30.11.2015 23:08 , aktualizované: 01.12.2015 07:10
Gonzalo Higuaín, SSC Neapol Foto: ,
Gonzálo Higuaín strelil oba góly Neapola.
debata

„Som šťastný, že sme fanúšikom dopriali zadosťučinenie po mnohých rokoch, ale hneď sa musíme vrátiť do roboty,“ upozornil tréner SSC Maurizio Sarri. Neapolčania za vedúce postavenie v tabuľke Serie A vďačia svojmu pondelkovému večernému domácemu triumfu 2:1 nad hráčmi dovtedajšieho lídra Interu Miláno. Slovenský kapitán víťazov Marek Hamšík absolvoval na trávniku 80 minút.

Už v 2. min poslal mužstvo spod Vezuvu do náskoku Gonzalo Higuaín, argentínsky kanonier presne o hodinu hry neskôr zvýšil na 2:0. V 67. min upravil na konečný výsledok hosťujúci Adem Ljajič. „Do inkasovaného gólu sme dominovali. Za stavu 2:0 som si myslel, že je hotovo, no potom sme sa dopustili chýb, na aké u nás nie som zvyknutý. Boli sme zmätení a neorganizovaní. V Neapole je krásne prostredie, zároveň však náročné. S pokorou mojich zverencov môžeme zostať rovnaký tím ako doteraz. Bojuje sa ešte o 72 bodov, s aktuálnym ziskom 31 ešte ani nemáme istotu záchrany. Po jednom víťazstve si nemôžeme namýšľať, najmä keď Inter na našom štadióne San Paolo ukázal svoju silu,“ zhodnotil Sarri. Inter má na SSC manko jedného bodu, tretia v poradí Fiorentina, ktorá v druhom pondelkovom stretnutí remizovala na pôde Sassuola 1:1, zaostáva o ďalší bod.

Zápas poznačila červená karta v 44. min pre Milánčana Juta Nagatoma. „Neapol nám nespôsobil toľko problémov. Žiaľ, vylúčenie bolo absurdné. Hlavný rozhodca Daniele Orsato pochybil. Pri prvej žltej karte totiž simuloval José Callejón. Pri druhej už mal byť Nagatomo opatrnejší,“ hneval sa kouč hostí Roberto Mancini. Ten pochválil domácu dvojicu Gonzalo Higuaín, Pepe Reina: „Toto duo bolo v pondelok večer rozdielové.“ Španielsky brankár Reina utvoril nový tohtosezónny európsky rekord, do zásahu Ljajiča nelovil loptu zo siete 534 minút, čím prekonal 500-minútový zápas krajana Davida de Geu z anglického Manchestru United.

„Je to magické. Teším sa za ľudí, za nás. Zaslúžime si to. Z prvej pozície v tabuľke musíme vydolovať čo najviac. Napriek početnej výhode sme sa v závere triasli o rezultát, Milánčania dvakrát trafili konštrukciu bránky. Pepe predviedol brilantný zákrok. Na konci sa nám nedarilo, ale napokon sa radujeme,“ priznal dvojgólový hrdina Higuaín.

Výsledky pondelkových stretnutí 14. kola:

Sassuolo – Fiorentina 1:1 (1:1)
Góly: 42. Floccari – 5. Valero

SSC Neapol – Inter Miláno 2:1 (1:0)
Góly: 2. a 62. Higuaín – 67. Ljajič, ČK: 44. Nagatomo (Inter)
Marek Hamšík (Neapol) odohral 80 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Gonzalo Higuaín
Načítavajú sa športové výsledky...