Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valbuena po prvý raz prehovoril, z Benzemu bol sklamaný

Francúzsky futbalový reprezentant Mathieu Valbuena prehovoril po prvý raz od prevalenia kauzy okolo jeho vydierania zo strany spoluhráča z národného tímu Karima Benzemu.

27.11.2015 14:20
Mathieu Valbuena, Karim Benzema Foto: ,
Mathieu Valbuena (vľavo) a Karim Benzema.
debata

Tridsaťjedenročný hráč Lyonu sa obrátil na súd, keď ho kontaktovali osoby tvrdiac, že majú v rukách sexuálnu videonahrávku s jeho účasťou. Útočník Realu Madrid Benzema sa údajne podieľal na príprave vydierania a skupinovej trestnej činnosti. O jeho zaangažovaní od prípadu sa ešte definitívne nerozhodlo. Vyšetrovatelia sa však domnievajú, že Benzemu oslovil kamarát z detstva, aby poslúžil ako prostredník a presvedčil Valbuenu rokovať priamo s vydieračmi.

„Spôsob, akým viedol rozhovor, nebol agresívny, nezmienil sa o peniazoch, ale keď trval na tom, aby som sa s niekým stretol… Nikdy som nevidel nikoho, kto by zničil tú nahrávku preto, lebo ma má rád. Nepokladajte ľudí za bláznov. Povedal som mu: ‚Videl si, ako sa to skončilo s Djibrilom (Cissém, pozn.), keď sa mu stala podobná vec v roku 2008. Zaplatil, a aj tak nemal pokoj.‘ Potom niekoľkokrát zopakoval, že mám dočinenia s naozaj nepríjemnými ľuďmi. Neskôr mi povedal: ‚Ak chceš, nechaj to tak, žiadny problém.‘ A potom dodal, že či sa nechcem stretnúť s jeho kamarátom. Zase sa to vrátilo, bol som viac než sklamaný. Zdá sa, že išlo o nedostatok rešpektu, podľa mňa by ste sa tak nemali správať k nikomu. Na konci sa ma opýtal: ‚Čo mám robiť? Dám ti jeho číslo? Dám jemu tvoje?‘“ povedal Valbuena pre francúzsky denník Le Monde.

Minulý mesiac vzali v súvislosti s prípadom do väzby aj bývalého francúzskeho reprezentanta Djibrila Cissého. Ten poprel akúkoľvek účasť na kauze a neskôr ho prepustili bez ďalších konzekvencií. Benzemu predviedli na policajnú stanicu vo Versailles začiatkom novembra. Právny zástupca Sylvain Cormier tvrdí, že jeho klient kontaktoval sudcu povereného vyšetrovaním ihneď, ako sa jeho meno začalo spomínať v médiách, a deklaroval ochotu odpovedať na otázky detektívov. „Chce čo najrýchlejšie skoncovať s aférou okolo prípadu, s ktorým nemá nič spoločné,“ povedal Cormier.

Karim Benzema sa už raz dostal do problémov so zákonom. Spolu s kolegom z reprezentácie Franckom Ribérym mali pred pár rokmi pohlavný styk s neplnoletou prostitútkou Zahiou Deharovou, ktorá v čase styku mala údajne menej ako 18 rokov. Benzema si od nej kúpil sexuálne služby v roku 2008, Ribéry o rok neskôr. Prípad trval tri roky, napokon oboch zbavili obvinení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karim Benzema #Mathieu Valbuena