Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta pustila body v Liberci a stráca tri body na vedúcu Plzeň

Futbalisti Liberca zdolali v 14. ligovom kole českej ligy Spartu 1:0 gólom Džonyho Delargeho zo 64. minúty.

22.11.2015 18:22
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Sparta neuspela vo štvrtom vonkajšom súťažnom dueli po sebe a prišla o prvé miesto v tabuľke, ktoré držala od tretieho kola. Na vedúcu Plzeň stráca tri body. Štvrtý Liberec neprehral so Spartou doma štvrtýkrát za sebou a priblížil sa k svojmu nedeľňajšiemu súperovi na rozdiel troch bodov.

Libercu chýbali hráči hosťujúci zo Sparty aj niekoľko maródov a tréner Trpišovský tak musel meniť zostavu. Do bránky sa namiesto Koubka postavil Hladký, v zálohe si odbil ligovú premiéru devätnásťročný Machuca, na stopérovi musel hrať Mudra a prvýkrát od šiesteho kola sa v lige predstavil aj Delarge.

Sparta tiež urobila niekoľko zmien. Po dlhšej pauze nastúpila v rozostavení s tromi obrancami, na trávnik sa vrátil uzdravený Frýdek, iba na lavičke začal Matějovský a Krejčí nebol ani na striedačke.

Na hre Liberca boli absencie viditeľné a hostia mali navrch. Už v druhej minúte priťukol Fata Marečkovi a Hladký prvýkrát podržal svoj tím, keď krížnu strelu vykopol. Na druhej strane hlavičkoval Bakoš do Bičíka.

Domáci v úvode robili chyby v obrane a v jedenástej minúte sa po jednej z nich dostal k strele Lafata, mieril však tesne nad. V 21. minúte išli hostia dvaja na jedného, ​​Frýdek prihral doľava Hybšovi, ale Hladký proti nemu vybehol a veľkú šancu zneškodnil. Liberec sa spoliehal na brejky, ale žiadny nezakončil a nebezpečná tak bola skôr Machucova strela vedľa.

Aj po prestávke pokračovala Sparta v tlaku. Dvakrát sa na ľavej strane ocitol voľný Hybš, ale zakaždým zakončil nepresne. Slovan sa postupne vymanil z tlaku a v 64. minúte nečakane udrel. Bartošák našiel centrom vo vápne Delargeho a ten ukážkovým volejom trafil milimetrovo do horného rohu. Skóroval prvýkrát od júlového predkola Európskej ligy.

Slovan po góle ožil a za chvíľu pálil tesne vedľa Machuca. Sparta sa však pomerne skoro oklepala a začala záverečný tlak. Desať minút pred koncom sa hostia márne dožadovali penalty po zákroku na Lafatu a viac už v hektickom závere i predĺženom nastavení nezvládli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Slovan Liberec
Načítavajú sa športové výsledky...