Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Ďuriša v Mladej Boleslavi vyrástol strelec, teraz ju poslal domov. Bez bodu

V minulej sezóne hosťoval Michal Ďuriš v Mladej Boleslavi, teraz už znovu ako futbalista Plzne jediným gólom rozhodol o tom, že Mladá Boleslav na západe Čiech prehrala 0:1.

22.11.2015 11:46
debata

Pre slovenského útočníka to bol už jedenásty presný zásah v sezóne a vedie tak tabuľku strelcov českej prvej ligy.

„Ani to nemusím sledovať, pretože vy novinári mi to po každom zápase pripomínate. Som samozrejme rád, že mi to tam padá, ale hlavné je, že máme ďalšie tri body a utiekli sme im na päť bodov,“ povedal Ďuriš na pozápasovej tlačovej konferencii .

„Bol to pre mňa zvláštny zápas, ešte pred pol rokom som v Boleslavi hral. Som rád, že sme to zvládli, pretože Mladá Boleslav má teraz formu a všetci to s ňou majú ťažké,“ dodal.

Predtým plnil v Plzni skôr úlohu bojovníka a hráča z lavičky, avšak v Mladej Boleslavi počas hosťovania mal viac útočných úloh, zdvihol si sebavedomie a dnes je jasnou ofenzívnu jednotkou Plzne.

„Asi mu to hosťovanie u nás pomohlo tak, že je teraz najlepším strelcom ligy. Samozrejme ma mrzí, že dal gól aj proti nám,“ povedal mladoboleslavský tréner Karel Jarolím. „Poznáme ho, preto som hráčov upozorňoval, že je silný na prednej žrdi. A práve v takej jednej situácii sme ho neustrážili,“ do­dal.

Práve nábeh na prednú tyč a hlavička či pohotový teč centra zo strany patrí medzi najväčšie Ďurišove zbrane. „Honza Kovařík má výbornú ľavačku. Ja za jeho centrami chodím naslepo a túto sezónu ma to často triafa. Tak ako dnes,“ povedal Ďuriš k svojmu jedenástemu gólu.

Tým sa osamostatnil na prvom mieste tabuľky strelcov, keď utiekol desaťgólovému Lukášovi Magerovi, ktorý sa tentokrát v drese Mladej Boleslavi nepresadil. „Magimu to teraz sype ako mne a prajem mu, nech mu to vydrží,“ želal svojmu konkurentovi.

Hoci on sám gólom rozhodol, veľkú úlohu v stretnutí zohral aj jeho krajan, brankár Matúš Kozáčik, ktorý v prvej polovici za stavu 0:0 chytil hosťujúcemu Chramostovi jasný gól.

„Mladá Boleslav tú odohrala dobrý zápas, vytvorila si dve dobré šance. Pri tej Angyalovej sme sa už otáčali na polku, že to bude gól, ale Koza tam vyletel a zázračne to chytil. Veľmi nám tým pomohol,“ dodal Ďuriš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš #FK Mladá Boleslav
Načítavajú sa športové výsledky...