Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prosme o odpustenie, znie z kabíny Realu Madrid po zdrvujúcej prehre

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona zvíťazil v sobotňajšom šlágri 12. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2015/2016 na pôde rivala Realu Madrid presvedčivo 4:0.

22.11.2015 08:38
Cristiano Ronaldo Foto:
Rozčarovaný Cristiano Ronaldo.
debata (5)

Prestížne „El Clásico“ sa od úvodných minút hralo podľa nôt zverencov hosťujúceho trénera Luisa Enriqueho a tento scenár vydržal počas celých deväťdesiatich mi­nút.

Barcelone patrí po dvanástich kolách naďalej líderská pozícia v La Lige, Madridčania majú na svojho soka už šesťbodové manko. Tím zo štadióna Camp Nou neinkasoval ani raz v posledných piatich súťažných vystúpeniach. V ostatných ôsmich vzájomných ligových dueloch na madridskej pôde sa až päťkrát tešila z víťazstva Barcelona. Jeden zápas sa skončil nerozhodne, len v dvoch prípadoch triumfovali domáci.

„Tento zápas si zapamätajú všetci Katalánci. Vojde do histórie, pretože Real Madrid je náš najväčší rival. Počas duelu sme dominovali, čo je na tomto štadióne veľmi náročné. Naše mužstvo prekonalo svoje problémy, je jedným z najlepších na svete,“ vyhlásil podľa denníka Marca tréner Barcelony Luis Enrique. Štyridsaťpäťročný rodák z Gijónu, ktorý si v minulosti ako hráč obliekal aj dres „bieleho baletu“ (1991–1996), vyzdvihol výkony Andrésa Iniestu a Sergiho Roberta.

„Iniesta je skvelý človek nielen pre Kataláncov a klub FC Barcelona. Preto úplne chápem, že mu madridské publikum venovalo potlesk. Je to hráč s unikátnymi magickými schopnosťami. Má snáď oči aj vzadu. Sergi Roberto je naša divoká karta. Už sme viackrát videli, čo dokáže. Môže smelo súperiť s najlepšími hráčmi, má skvostný dribling a kondíciu,“ doplnil Luis Enrique.

Skóre stretnutia na Štadióne Santiaga Bernabéua otvoril v 11. min po peknej prihrávke Sergiho Roberta uruguajský strelec Luis Suárez. V 39. min pridal druhý gól „blaugranas“ Brazílčan Neymar, keď vyťažil zo spolupráce s Andrésom Iniestom. Po zmene strán v 53. min si obaja úlohy vymenili – po priťuknutí Neymara skóroval Iniesta.

Totálne poníženie Realu Madrid dokončil v 74. min druhým gólom v zápase Suárez. V tíme FCB vybehol na trávnik prvýkrát od septembrového zranenia kolena Lionel Messi, Argentínčan nastúpil v 57. min. Duel po červenej karte nedokončil domáci záložník Isco.

„Odohrali sme naozaj dokonalé stretnutie vo všetkých smeroch. S výsledkom sme veľmi spokojní. Ešte však nič nie je rozhodnuté. Do konca sezóny je stále ďaleko,“ skonštatoval podľa portálu football-espana.net Iniesta.

Barcelonský dvojgólový strelec Luis Suárez sa po skončení duelu snažil zostať nohami na zemi a nepreceňovať výrazný triumf nad odvekým protivníkom. „Nečakali sme, že zvíťazíme 4:0. Všetci sme od prvej minúty zodpovedne pristúpili k svojim povinnostiam na ihrisku. Výsledok neodráža rozdiel medzi mužstvami. Dnešok bol zhodou náhod, my sme využili chyby súpera. Real Madrid je stále jeden z najlepších klubov na svete,“ vyhlásil Uruguajčan Suárez.

Veľká radosť hráčov Barcelony. Foto: SITA/AP, Francisco Seco
Barcelona, Real Madrid Veľká radosť hráčov Barcelony.

Oba tímy sa v doterajšej histórii stretli v 12. ligovom kole dovedna osemkrát. Posledné štyri duely spadajúce do tohto kritéria (2004, 2005, 2009 a 2015) zvládli lepšie hráči Barcelony, pričom v týchto stretnutiach ani raz neinkasovali. Historická bilancia duelov El Clásico vyznieva naďalej mierne lepšie pre Real Madrid, ktorý v 230 súťažných dueloch zaznamenal 92 víťazstiev, 48 remíz a 90 prehier. Skóre je 389:378.

Hráči „Los Blancos“ si po záverečnom hvizde rozhodcu Davida Fernándeza Borbalána „sypali popol na hlavu“. Azda najvýstižnejšie to za všetkých povedal kapitán Sergio Ramos.

„Nemám slov. Za tento duel musíme prosiť našich fanúšikov o odpustenie. Podali sme slabý výkon. V sobotu sme mali príležitosť znova sa dostať na líderskú pozíciu v La Lige. Nič však nešlo podľa plánu. Musíme zagratulovať Barcelone. Príliš skoro sme inkasovali a nedokázali využiť ani jednu z našich šancí,“ skonštatoval pre oficiálnu stránku Realu 29-ročný stopér, ktorý nastúpil so sebazaprením po nedávnom zranení ramena.

„Tréner chcel, aby som hral. Je zodpovedný za zloženie základnej zostavy a je to on, kto musí posúdiť zdravotný stav a formu každého hráča. Rameno ma príliš nebolelo, ale iba preto, že som dostal šesť injekcií,“ prezradil Ramos.

„Bolí to, musíme sa ospravedlniť fanúšikom, pretože to z našej strany nebol zápas, aký sme si predstavovali. Je mi ľúto našich priaznivcov. Majú plné právo na nespokojnosť,“ doplnil brazílsky obranca Marcelo.

„Zaplatili sme za chyby proti tímu najvyššej kvality. Cez polčasovú prestávku sme sa zhovárali, ako zlepšiť náš prejav. Čelili sme naozaj dobrému tímu. Šanca Marcela bola kľúčová. Ak by znížil na 1:2, mohli sme sa dostať späť do zápasu. Trápi nás, že sme prehrali takýmto spôsobom. Obávam sa, či sa mužstvo dokáže mentálne zregenerovať do najbližšieho stretnutia,“ vyhlásil Rafael Benítez, pre ktorého išlo o premiérové El Clásico na lavičke madridského tímu.

Zamyslený tréner Realu Madrid Rafael Benitez... Foto: SITA/AP, Daniel Ochoa de Olza
Rafael Benitez Zamyslený tréner Realu Madrid Rafael Benitez počas prestížneho duelu proti Barcelone.

Legendárny hráč Realu Emilio Butragueňo uznal zaslúžené barcelonské víťazstvo a vyzval madridský klub k väčšej jednote. „Súper bol oveľa lepší v každom aspekte hry. Bol to pre nás zlý večer. Nevyhovárajme sa. Hráči Barcelony boli lepší, my teraz musíme veľa premýšľať a byť jednotní. Fanúšikovia Realu sú nároční, hráči musia rešpektovať ich pocity,“ cituje Marca slová 52-ročného Madridčana.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #El Clásico
Načítavajú sa športové výsledky...