Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona čaká na malého génia. Real na väzňa

Bude to ďalší zo súbojov medzi dvoma najlepšími futbalistami planéty? Alebo jeden z nich len smutne zasadne na lavičku a bude sa dívať, ako jeho sok trápi obranu súpera?

21.11.2015 10:00
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Foto: ,
Najväčšie hviezdy El Clásica. Cristiano Ronaldo z Realu Madrid (vľavo) a Lionel Messi z Barcelony.
debata

Futbalový Madrid i Barcelona sú na nohách. A túžobne očakávajú odpoveď na mimoriadne dôležitú otázku: nastúpi v dnešnom El Clásicu Lionel Messi? Podľa hlasov z Nou Campu sa zdá, že argentínsky klenot je po takmer dvojmesačnej vynútenej pauze opäť pripravený vybehnúť na súťažný trávnik. V tom najsprávnejšom čase – v súboji s Realom.

„Leo s nami naplno trénuje. A cíti sa veľmi dobre. Nevieme však, či nastúpi od začiatku alebo vstúpi do zápasu z pozície náhradníka,“ vraví pred úvodným hvizdom (od 18.15 na Santiago Bernabeu, v priamom prenose televíznej stanice Dajto) Luis Suárez.

V prípade Messiho návratu by mal španielsky šampión opäť k dispozícii útok hrôzy – podľa mnohých expertov najlepší na svete. Trojicu ofenzívnych géniov dopĺňa Brazílčan Neymar.

O výnimočnosti tria Messi – Suárez – Neymar svedčia tohtosezónne čísla. Barcelona nastrieľala v lige 25 gólov, o 23 z nich sa postarali juhoamerické hviezdy. Neymar sa strelecky presadil jedenásťkrát, Suárez deväťkrát a Messi, ktorý stihol pred zranením odohrať len päť duelov, skóroval tri razy.

Jeho gólový apetít bude po návrate na trávniky akiste veľký. Otázne však je, v akej bude forme. „Na to si musíme počkať. Predsa len, nehral dva mesiace. Naplno sa koncentroval na vystrábenie sa zo zranenia, ktoré mohlo predstavovať riziko pre jeho budúcu kariéru,“ hovorí Suárez. Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty a historicky najlepší strelec zápasov medzi Realom a Barcelonou nehral od konca septembra. V úvode zápasu s Las Palmas si privodil po jednom zo súbojov zranenie ľavého kolena.

Boj s časom zvádza aj ofenzívna opora Realu. Popri Cristianovi Ronaldovi by mohol byť najväčšou hrozbou pre Barcelonu Karim Benzema. Francúz sa zotavuje zo zranenia i pobytu vo väzení, do ktorého sa dostal po odhalení vydieračskej kauzy. Benzema mal s ďalšími tromi osobami vymáhať od Mathieua Valbuenu peniaze za to, že nezverejnia sexuálne video, na ktorom je práve francúzsky reprezentant.

Benzema by mohol byť pre Real jedným z kľúčov k úspechu. Napokon, v posledných štyroch domácich súbojoch s Barcelonou zakaždým skóroval.

Víťazstvo by kráľovskému veľkoklubu výrazne pomohlo. Po jedenástich kolách je v tabuľke Primera división na druhej priečke. Na lídra z Barcelony stráca tri body.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Primera Division #Lionel Messi
Načítavajú sa športové výsledky...