Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea opäť prehrala, Leicester sa dotiahol na čelo tabuľky

Futbalisti Chelsea prehrali v anglickej lige na ihrisku Stoke 0:1 a po tretej prehre za sebou sú až na 16. mieste tabuľky.

07.11.2015 18:22 , aktualizované: 21:20
Jamie Vardy Foto: ,
Jamie Vardy strelil gól už v deviatom zápase za sebou a vďaka to mu sa Leicester dotiahol na čelo tabuľky.
debata

Na čelo poradia sa dotiahol Leicester, ktorý zvíťazil 2:1 nad Watfordom a v jeho drese v deviatom zápase v rade skóroval Jamie Vardy. Zvíťazil aj Manchester United, ktorý sa drží na štvrtom mieste.

Chelsea sa musela zaobísť bez trénera Josého Mourinha, ktorý mal zakázaný vstup na štadión v dôsledku svojho správania v predminulom zápase na ihrisku West Hamu. Domáci sa ujali vedenia sedem minút po prestávke. Johnsonov center síce Walters netrafil, na zadnej žrdi sa ale k lopte dostal Marko Arnautovič a akrobaticky prekonal Begoviča. Najbližšie k vyrovnaniu bol Pedro, ktorého pokus skončil na žrdi. Hazardova tečovaná strela išla len tesne vedľa a striedajúci Rémy už bol po kľučke brankárovi Butlandovi rozhodený a zakončiť nedokázal.

Chelsea zaznamenala už siedmu prehru v tejto sezóne, čo sa Mourinhovmu tímu stalo prvýkrát v jeho trénerskej kariére. „Blues“ zároveň preskočil Norwich po výhre 1:0 nad Swansea, Chelsea tak patrí až 16. miesto len tri body nad zostupovými priečkami.

Góly v Leicestri padli až po prestávke. V 52. minúte skóre otvoril Ngolo Kante, Vardy o necelú štvrťhodinu neskôr zvýšil z pokutového kopu. Vardy je iba druhým hráčom v histórii Premier League, ktorý dokázal dať gól v deviatich po sebe idúcich zápasoch. Napodobnil Ruuda van Nisterlooija, ktorý vlastnú sériu nakoniec predĺžil až na desať stretnutí. Watford síce zásluhou gólu Deeneyho z ďalšej penalty zápas zdramatizoval, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Leicester má pred nedeľňajšími zápasmi rovnaký počet bodov ako vedúci Manchester City a Arsenal.

Len o bod pozadu je Manchester United, ktorý zvíťazil 2:0 nad West Bromwichom. Zverenci Louise van Gaala na strelený gól čakali dva ligové zápasy a vyslobodil ich až mladíček Jesse Lingard, ktorý v drese United trafil prvýkrát. Poistku pridal v nadstavenom čase Juan Mata z penalty. United vo všetkých súťažiach neinkasovali už päť zápasov v rade. Piaty West Ham doma stratil s Evertonom. Zverenci Slavena Biliča síce viedli po zásahu Davidea Lanziniho, len o chvíľu neskôr ale vyrovnal Romelu Lukaku a potom sa už skóre nezmenilo.

Newcastle prečkal obrovský tlak Bournemouthu a vďaka svojej jedinej strele na bránku zvíťazil na ihrisku nováčika 1:0. Domáci pritom mali po celý zápas prevahu, ale Newcastlu výborným výkonom pomohol brankár Rob Elliot a zásah Ayoze Pereza z 27. minúty sa ukázal ako rozhodujúci.

Výsledky sobotňajších stretnutí 12. kola:

Bournemouth – Newcastle United 0:1 (0:1)
Gól: 27. A. Pérez

Leicester City – Watford 2:1 (0:0)
Góly: 52. Kanté, 65. Vardy (z pok. kopu) – 75. Deeney (z pok. kopu)

Manchester United – West Bromwich Albion 2:0 (0:0)
Góly: 52. Lingard, 90.+ Mata (z pok. kopu), ČK: 90.+ McAuley (West Bromwich)

Norwich – Swansea 1:0 (0:0)
Gól: 70. Howson

Sunderland – Southampton 0:1 (0:0)
Gól: 69. D. Tadič (z pok. kopu)

West Ham United – Everton 1:1 (1:1)
Góly: 30. Lanzini – 43. Lukaku

Stoke City – FC Chelsea 1:0 (0:0)
Gól: 54. Arnautovič

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Manchester United #West Bromwich Albion #Leicester #Jamie Vardy #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...