Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vierozvestcovi Kloppovi stačí prvé a posledné slovo

Jürgen Klopp je pripravený na transfúziu v stagnujúcom tíme anglického prvoligového futbalového klubu FC Liverpool.

09.10.2015 14:20
Jürgen Klopp Foto: ,
Jürgen Klopp.
debata

Charizmatický nemecký tréner sa upísal „červeným“ na tri roky a počas tohto obdobia sa pokúsi vliať mužstvu okolo slovenského stopéra Martina Škrtela do žíl niečo zo svojej povestnej energie a oduševnenosti. „Musíme sa zmeniť z pochybujúcich na veriacich. Budeme hrať futbal na plný plyn,“ naznačil nástupca len v nedeľu odvolaného Brendana Rodgersa svoje smerovanie na piatkovej tlačovej besede a pokračoval: „Dôležité je, aby si hráči uvedomili zmenu. Musíme predvádzať vlastnú hru a cítiť podporu ľudí.“

Rodgersovi ešte v predminulej sezóne utiekol majstrovský titul o vlások. Odvtedy to s jeho mužstvom išlo dolu vodou. Kritici mu vyčítali prešľapy v nákupoch nových hráčov. Klub doteraz využíval inštitút transferovej komisie, ktorá rozhodovala o podobe kádra. Kloppovi vraj tento model vyhovuje, hoci pred podpisom zmluvy sa objavili špekulácie o jeho podmienke mať hlavné slovo pri výbere posíl.

„Mne stačí mať prvé a potom posledné slovo. Medzi nimi môžeme diskutovať o všetkom,“ objasnil 48-ročný kormidelník, ktorý si získal renomé pôsobením v Borussii Dortmund. Predtým nadobudol bundesligové ostrohy v Mainzi. S Borussiou získal dva nemecké majstrovské primáty a v roku 2013 sa s ňou dostal do finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. V máji tohto kalendárneho roka dobrovoľne odovzdal funkciu.

Osemnásťnásobný anglický šampión FC Liverpool čaká na trofej za víťazstvo v najvyššej domácej súťaži od roku 1990. „Dvadsaťpäť rokov je dlhá doba. Musíme sa odraziť od histórie a vydať sa novou cestou. Nie som tu len preto, že ma zavolala slávna značka LFC. Prilákal ma potenciál tohto tímu,“ uviedol lodivod známy svojimi priateľskými vzťahmi so zverencami.

Klopp si odkrúti debut v novej funkcii 17. októbra 2015, keď „The Reds“ zavítajú na tottenhamský štadión White Hart Lane. Štartovaciu čiaru má nastavenú na desiatom mieste tabuľky Premier League a dvanástich bodoch z ôsmich vystúpení.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp