Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Maradonovi pokoril aj legendy Premier League

Pred tromi týždňami Cristiano Ronaldo. Pred necelými dvomi Robert Lewandowski. Cez víkend ďalší hviezdny útočník.

04.10.2015 12:30
Aguero Foto: ,
Argentínčan Sergio Agüero.
debata

Po španielskej Primera división a nemeckej Bundeslige, zatlieskala skvelému predstaveniu jedného hráča aj anglická Premier League. Päťgólovým hrdinom je tentoraz Sergio Agüero. Argentínčan zažiaril v ligovom zápase medzi Manchestrom City a Newcastlom. Pre domácich zabezpečil pohodlné víťazstvo 6:1. „Je úžasné, že ho máme v tíme. Dokáže skórovať z každej pozície,“ vravel po záverečnom hvizde belgický stredopoliar Kevin De Bryune.

Výnimočná šou rodáka z Buenos Aires odštartovala v závere prvého polčasu. Tesne pred prestávkou vyrovnal. Po zmene strán mu stačilo necelých sedemnásť minút na to, aby pridal ďalšie štyri presné zásahy. „Sergio je výnimočný hráč. V poslednom čase mal trochu smoly. Dostával sa síce do šancí, no nepremieňal ich. Tentokrát využil každú príležitosť,“ chválil svojho zverenca Manuel Pellegrini.

V hlase neskrýval hrdosť. Niet divu, veď Agüero sa stal len piatym hráčom v histórii Premier League, ktorý strelil v jednom zápase päť gólov. Pred ním dosiahli rovnakú métu Andy Cole, Alan Shearer, Jermain Defoe a Dimitar Berbatov. Nik z nich však nebol rýchlejší ako 27-ročný Argentínčan. Medzi jeho prvým a piatym gólom uplynulo sotva dvadsať minút (nerátajúc prestávku).

Dosiaľ žiadnemu hráčovi sa nepodarilo skórovať v Premier League šesťkrát. Agüero bol k pokoreniu tejto hranice mimoriadne blízko. Veď piaty gól zaznamenal už v 62. minúte. Chvíľu po ňom však opúšťal ihrisko. „Cez prestávku musel podstúpiť menšie ošetrenie. Nechcel som riskovať, že by sa mohlo zmeniť na závažnejší problém,“ zdôvodňoval Pellegrini na tlačovej besede striedanie hrdinu zápasu.

Pre Agüera je výkon v súboji s Newcastlom obrovskou vzpruhou. V predošlých siedmich kolách anglickej ligy zaznamenal jediný presný zásah. A to je na útočníka, ktorého hodnota je údajne 60 miliónov eur, málo. „Na gól som čakal poriadne dlho. Myslím, že štyri zápasy. Verím, že teraz nastane zlom a v podobných výkonoch budem pokračovať,“ tešil sa po zápase najmladší hráč s debutom v argentínskej lige (15 rokov a 35 dní).

Šancu dostal skôr ako jeho niekdajší svokor – legendárny Diego Maradona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Robert Lewandowski #Sergio Agüero