Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z kamarátov rivali. Kucka vyzýva Hamšíka

Sú rovnako starí, takmer rovnako vysokí. Ich hlavy zdobia extravagantné účesy, telá množstvo tetovaní. V slovenskej futbalovej reprezentácii patria k oporám. Sú stálicami stredu poľa, v ktorom ponúkajú kvalitu svetovej úrovne.

03.10.2015 09:20
Juraj Kucka, Marek Hamšík Foto: ,
Juraj Kucka a Marej Hamšík.
debata

K hlavným postavám sa zaradia aj v nedeľu večer. Na slávnom milánskom San Sire sa pobijú o ligové body. Tentoraz nie bok po boku. Postavia sa proti sebe. Juraj Kucka, stredopoliar AC, vyzve v atraktívnom zápase Marka Hamšík, kapitána Neapolu.

Obaja rivali potrebujú zvíťaziť. Domáci i hostia vstúpili do novej sezóny talianskej ligy zle. Po šiestich kolách majú zhodne po deväť bodov a v tabuľke sa nachádzajú na 10., resp. 11. mieste. „Ide o veľmi dôležité stretnutie. Z hľadiska aktuálneho ročníka, ale aj histórie. Medzi oboma klubmi panuje veľká rivalita. Verím, že budeme úspešní,“ vraví pred úvodným hvizdom Maurizio Sarri, tréner SSC.

V základnej zostave, ktorú pošle na trávnik, by nemal chýbať ani Hamšík. Pre Sarriho kľúčový hráč tímu. Svedčí o tom aj jeho rozhodnutie nevziať slovenskú hviezdu na zápas Európskej ligy, v ktorom vo štvrtok Neapolčania zvíťazili na ihrisku Legie Varšava (2:0). Dôvod bol jednoduchý: podľa klubovej stránky doprial Hamšíkovi pred súbojom s Milánčanmi dostatok času na oddych.

Bývalý hráč bratislavského Slovana nechýbal v tejto ligovej sezóne v otváracej jedenástke Neapolu ani raz. Strelil jediný gól (v úvodnom kole do siete Sassuola). Pred týždňom sa so spoluhráčmi radoval zo zisku troch bodov v zápase s majstrovským Juventusom Turín (2:1). Predtým Neapolčania rozstrieľali Lazio Rím, na európskej scéne zahanbili Bruggy (zhodne 5:0).

„Dokázali sme, že sa neustále zlepšujeme. Máme vysokú kvalitu, vo všetkých súťažiach môžeme dosiahnuť dobré výsledky,“ uviedol pre svoju oficiálnu stránku Hamšík, ktorý odštartoval v Neapole svoju deviatu sezónu.

Naopak, Kucka si užíva v drese AC prvé zápasy. V tejto sezóne si na seba navliekol slávne farby 18-násobného talianskeho šampióna a 7-násobného víťaza Ligy majstrov (predtým Pohára európskych majstrov) v lige štyrikrát. Česť Milánčanov hájil aj minulý víkend, keď sa predstavili na trávniku FC Janov (0:1) – Kuckovho predošlého klubu, z ktorého ho AC za 3 milióny eur v lete vykúpil.

Súboj medzi milánskym AC a Neapolom nenúka len meranie síl dvojice slovenských reprezentantov, ale predstaví sa v ňom aj viacero hviezd svetového futbalu (Balotelli, Bacca, Montolivo – Higuaín, Callejón, Maggio).

Sledovať ho môžete od 20.45 v priamom prenose na stanici Sport 1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Juraj Kucka
Načítavajú sa športové výsledky...