Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta druhýkrát v sezóne stratila body. Z Jablonca odišla s remízou

Futbalisti Sparty Praha remizovali v šiestom kole českej prvej ligy v Jablonci 1:1 a iba po druhýkrát v sezóne stratili body.

13.09.2015 17:16
Slovan, Sparta Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Pražský celok viedol na Střelnici vďaka bránke kapitána Davida Lafatu, šesť minút pred koncom ale z penalty vyrovnal Tomáš Wágner. Sparta tak vedie tabuľku o dva body pred Libercom.

Sparta sa musela zaobísť bez zraneného Váchu a vykartovaného Marečka, v zálohe tak prvýkrát nastúpila čerstvá posila z bundesligového Hamburgu Jiráček. Jablonec sa pre zmenu musel prvýkrát zaobísť bez Nováka, ktorý odišiel do Midtjyllandu. Jeho miesto na kraji obrany zaujal Karavajev.

V prvom polčase sa skôr bojovalo, než hralo a na prvú vážnu príležitosť sa tak čakalo pol hodiny. Dočekalovu strelu z uhla však zblokovala obrana. Na druhej strane sa do nádejného brejku rútil Tecl, ale brankár Bičík mu včasným vybehnutím nedal šancu. Domáci útočník potom v záverečných minútach neuspel ani pri pokuse zblízka.

Druhý polčas začal veľkou šancou Jablonca, keď po centri hlavičkoval Tecl, ale Bičík skvele vytesnil na brvno. V 56. minúte sa dostal k odrazenej lopte Jiráček, išiel sám na domáceho brankára Hrubého, ten však dobre vykryl uhol.

O chvíľu neskôr spoza vápna technicky vystrelil Pospíšil, ale Bičík bol opäť úspešnejší, rovnako ako vzápätí po tvrdej rane Greguš. Jablonec začal tlačiť a do dobrej pozície sa po kombinácii dostal Mingazov, ktorého na poslednú chvíľu odzbrojil Costa.

Nepresnosť Jablonca v zakončení dala šancu Sparte, ktorá udrela v 76. minúte. Postaral sa o to bývalý hráč Jablonca Lafata. Kapitán z Letnej si pripísal piaty gól v posledných šiestich zápasoch a celkom ich má na konte v lige šesť.

Vedenie Sparte vydržalo len chvíľu, pretože v 84. minúte Hybš fauloval vo vápne a Wágner nariadenú penaltu premenil. Hostia mali v závere na dosah aj tri body, lenže domáci gólman Hrubý predviedol po rohu v nastavení skvelý zákrok.

Jablonec tak remizoval aj v treťom domácom zápase v sezóne, hostia si naopak udržali ligovú neporaziteľnosť. Ich jedinou stratou doteraz bola remíza v Jihlave, štyri nasledujúce zápasy Sparta vyhrala.

Baumit Jablonec – Sparta Praha 1:1 (0:0)
Góly: 83. T. Wágner (z pok. kopu) – 77. Lafata
Ján Greguš (Jablonec) hral do 81. min, Michal Breznaník (Sparta) nefiguruje v zápise o stretnutí.

1. FK Příbram – Viktoria Plzeň 0:4 (0:2)
Góly: 10. a 75. Limberský, 29. ĎURIŠ, 61. Kovařík
Tomáš Hájovský (Příbram) odohral celé stretnutie. Matúš Kozáčik odchytal a Patrik Hrošovský aj Michal Ďuriš (všetci Plzeň) odohrali celé stretnutie. Ďuriš dal v 29. min gól.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Baumit Jablonec
Načítavajú sa športové výsledky...