Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec hry? V žiadnom prípade, vraví Mourinho

V minulej sezóne prehrali počas ligovej sezóny len tri zápasy. V novej pustili súperom všetky body už dva razy - v úvodných štyroch kolách.

30.08.2015 13:35
José Mourinho Foto: ,
Zamyslený tréner Chelsea José Mourinho.
debata

Futbalisti londýnskej Chelsea odštartovali cestu za obhajobou anglického titulu katastrofálne. Zverenci Josého Mourinha nazbierali z dvanástich bodov len štyri. Bližšie ako k titulu majú zatiaľ k zostupu. Cez víkend opäť zaváhali pred domácim publikom. S priemerným Crystal Palace prehrali prekvapujúco 1:2.

„V prvom rade chcem zagratulovať súperovi. Hostia predviedli v zápase všetko, čo potrebujete k víťazstvu. Mali síce dostatok šťastia, ale zaslúžili si ho. Myslím si, že môj tím si zaslúžil viac ako napokon získal. Nemôžem však povedať, že sme mali zvíťaziť. Nehovoril by som totiž pravdu,“ hodnotil duel na Stamford Bridge domáci tréner.

Portugalčan tak dostal od svojho mužstva nemilý darček k jubilejnému dvestému zápasu v Premier League. Crystal Palace mu pripravilo len druhú prehru v stom domácom stretnutí.

Viac ako štatistika môže Mourinha trápiť súčasná hra a najmä výsledky Chelsea. Anglický šampión stráca na lídra z Manchestru City hneď v úvode sezóny už osem bodov. Vicemajster totiž vyhral doma na Watfordom (2:0) a po štyroch kolách má dvanásť bodov i úctyhodné skóre – 10:0. V súťaži je jediným tímom s plným bodovým ziskom.

Mourinho napriek nelichotivej situácii nepodlieha panike. „Keby sme hrali v inej lige, povedal by som, že je koniec hry. Toto je však Premier League, v nej je možné všetko. Táto súťaž prináša mnohé prekvapenia, je najnáročnejšou na svete,“ uviedol v rozhovore pre ESPN Mourinho. „Faktom však zostáva, že sme odštartovali zle, veľmi zle,“ dodal 52-ročný kouč.

Chelsea môže byť po najbližších zápasoch v ešte horšej situácii. V septembri totiž pocestuje na ihrisko Evertonu a Newcastlu. Doma privíta v mestskom derby Arsenal. Nádejou pre obhajcu titulu je, že nový dych môže nabrať počas nadchádzajúcej reprezentačnej prestávky. Pred sebou má takmer dvojtýždňové zápasové voľno.

Využije ho na hľadanie stratenej formy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #José Mourinho #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...