Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

De Bruyne mieri do Manchestru City. Wolfsburg vraj zinkasuje 80 miliónov!

Jedna z najvzrušujúcejších prestupových ság tohto transferového obdobia sa končí: Kevin De Bruyne prestupuje z nemeckého futbalového klubu VfL Wolfsburg do anglického Manchestru City. S odvolaním sa na vlastné informácie to v stredu večer uviedol magazín Kicker.

26.08.2015 21:34
Kevin De Bruyne, Naldo Foto: ,
Kevin De Bruyne (vľavo).
debata

Rovnaký zdroj dodal, že základné odstupné bude 75 miliónov eur a môžu k nemu pribudnúť dodatočné bonusy. Bild dokonca uvádza sumu 80 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný belgický ofenzívny stredopoliar De Bruyne dostane dlhodobý kontrakt, možno ho podpíše už vo štvrtok po obligátnych zdravotných testoch.

De Bruyne má s Wolfsburgom zmluvu do leta 2019 a principáli Klaus Allofs s Dieterom Heckingom sa pokúšali udržať ho v kádri VfL ešte aspoň jednu sezónu, napokon však „vlci“ neodolali tlaku gigantov: v hre o De Bruyneho boli aj Bayern Mníchov či Paríž St. Germain.

Bývalý hráč Genku a Werderu Brémy De Bruyne prišiel do Wolfsburgu v januári 2014 z londýnskej Chelsea. V 51 bundesligových stretnutiach dosiahol 13 gólov a 27 ich pripravil svojim spoluhráčom. De Bruyne výraznou mierou prispel k druhému miestu VfL v ostatnom ročníku najvyššej nemeckej súťaže a triumfu v národnom pohári DFB-Pokal.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #VfL Wolfsburg #Kevin De Bruyne