Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea čelí strate. Mourinho obľúbenému súperovi

Futbalové Anglicko sa teší na súboj dvoch najúspešnejších mužstiev z minulej sezóny Premier League. V Manchestri vyzvú domáci City majstrovskú Chelsea Londýn. Vlani zaostali za súperom o osem bodov.

15.08.2015 10:00
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Ani v jednom z dvojice vzájomných ligových duelov nepustili šampióna k trom bodom. Obe merania síl sa skončili remízou 1:1.

„Musíme ukázať, prečo sme sa stali v minulom ročníku šampiónmi. Vieme, aký náročný súper na nás čaká, no spokojní budeme len s víťazstvom,“ vraví v rozhovore pre klubovú stránku obranca Kurt Zouma.

So spoluhráčmi nevkročil na cestu za obhajobou titulu úspešne. Chelsea uhrala na domácom trávniku so Swansea len remízu 2:2. Navyše, prišla o brankársku jednotku – Thibauta Courtoisa. Belgičan videl červenú kartu po tom, ako pri samostatnom úniku fauloval Bafetimiho Gomisa. Medzi tromi žrďami sa tak v nedeľu podvečer predstaví letná posila – Asmir Begovič.

Podstatne úspešnejšie vstúpil do nového ligového ročníka Manchester City. Vicemajster vyhral na trávniku West Bromwichu Albion suverénne 3:0 a potvrdil, že opäť bude patriť k vážnym kandidátom na prvenstvo. V prípade, že by Chelsea zdolal, mohol by jednému zo svojich hlavných konkurentov utiecť hneď v úvode sezóny o päť bodov.

„Pred očami máme jediné: chceme zdolať Chelsea. Nepremýšľame nad bodmi, ani nad titulom. Chceme len dokázať, že sme lepší ako náš súper,“ tvrdí obranca Vincent Kompany. So spoluhráčmi bude bojovať aj za svojho trénera Manuela Pellegriniho. Čiľanovi sa v súbojoch s Josém Mourinhom nedarí. Kontroverzného kouča Chelsea zdolal len raz v kariére.

Portugalčan upútal hneď v úvode ročníka na seba pozornosť. Po remíze so Swansea neobvinil zo zlyhania žiadneho z hráčov, tentokrát obišli bez kritiky aj rozhodcovia. Mourinhov hnev si odniesli lekári, ktorí sa zachovali podľa šéfa realizačného tímu neprofesionálne, keď šli na ihrisko ošetrovať Edena Hazarda. Chelsea hrala vtedy už len s desiatimi mužmi a na čas prišla aj o svojho špílmachra, ktorý musel putovať za postrannú čiaru.

Aj ďalší dvaja kandidáti na titul sa predstavia na ihriskách súperov. Manchester United cestuje na pôdu Aston Villy, londýnsky Arsenal sa predstaví na ihrisku Crystal Palace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...