Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Gaal spieval, Mourinho kritizoval

Jeden sa pred novinárov posadil s úsmevom na tvári a pokojom v duši, druhým lomcoval hnev. V úvodný deň novej sezóny Premier League sa predstavili fanúšikom dvaja kandidáti na titul.

09.08.2015 10:40
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata (1)

Cestu za ním odštartovali rozdielne. Futbalisti Manchestru United zdolali v otváracom zápase ročníka Tottenham (1:0) a potešil ich aj výsledok zo Stamford Bridge, kde londýnska Chelsea uhrala so Swansea iba remízu (2:2).

„Loptu sme síce nemali v moci tak dlho, ako sme si predstavovali, i tak sme si vytvorili viacero príležitostí. Bol to náročný zápas,“ hodnotil pre klubovú stránku domáci tréner Louis van Gaal. Jeho zverenci si pripísali tri body napriek tomu, že nestrelili gól. O výsledku rozhodol krajný obranca hostí Kyle Walker, ktorý chcel v šestnástke zakročiť proti strele Wayna Rooneyho. „Chcel som pred Rooneyho postaviť nohu, aby sa nedostal k lopte. Bohužiaľ som ju sám trafil a poslal do bránky,“ smútil nešťastník.

Najmä vďaka nemu mohol mať Van Gaal po záverečnom hvizde dobrú náladu. Víťazstva sa dočkal v deň svojich 64. narodenín, čo neuniklo pozornosti anglických novinárov, ktorí mu jeho sviatok na tlačovej besede pripomenuli. „Teraz si užijem zopár pekných chvíľ v obľúbenej reštaurácii,“ lúčil sa holandský kouč, ktorý pri odchode pobavil publikum a vylúdil zopár tónov piesne od skupiny Beatles – When I'm sixty four.

Do spevu rozhodne nebolo po zápase Josému Mourinhovi. Portugalčan si vstup obhajcu titulu do súťaže predstavoval rozhodne inak. Londýnčania síce v súboji so Swansea dvakrát viedli, no napokon odchádzali z trávnika sklamaní. Po premenenej jedenástke ich zarmútil Bafetimi Gomis.

Jeho presnému zásahu predchádzalo vylúčenie domáceho brankára Thibauta Courtoisa, ktorý strelca pri úniku fauloval. „K tomuto momentu sa nechcem vyjadrovať. Poviem len toľko: v jedinej minúte sme museli stráviť jedenástku, vylúčenie i gól,“ sťažoval sa na krutosť okamihu Mourinho.

Svojich hráčov za výkon pochválil. „V hre jedenástich proti jedenástim nemal súper žiadnu šancu. Mužstvo hralo skvele. Po vylúčení sme už neboli takí dominantní, no naďalej sme bojovali do posledného zvyšku síl,“ tvrdil v rozhovore pre Sky Sports.

Kritiku si tentoraz nechal pre iných – jeho hnev si odniesli tímoví lekári, ktorí šli podľa Mourinha bezdôvodne ošetrovať na ihrisko Edena Hazarda. Belgičan tak musel opustiť trávnik. Bolo to v čase, keď už Chelsea hrala oslabená o Courtoisa a tak mala chvíľu na trávniku len deväť mužov.

„Som nešťastný z môjho lekárského tímu. Zachoval sa príliš impulzívne a naivne. Aj oni by mali rozumieť hre. Mali by vedieť posúdiť, či má hráč vážne zdravotné problémy. Podľa mňa ich Hazard nemal,“ zlostil sa.

Vylepšiť náladu si môže 52-ročný expert v najbližšom kole. Súperom Chelsea však bude ďalší kandidát na trofej – vicemajster z Manchestru City.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho #Louis van Gaal #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...