Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Guardiola: Schweinsteiger bol niekoľko rokov mimo formy

Tréner nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Pep Guardiola s odstupom niekoľkých týždňov prezradil, čo bolo jedným z dôvodov odchodu ikony klubu Bastiana Schweinsteigera do Manchestru United.

04.08.2015 11:45
Schweinsteiger Foto: ,
Bastian Schweinsteiger.
debata

„Jeho zdravotný stav v posledných rokoch nikdy nebol dobrý. Ak nebude mať zranenia, som presvedčený, že sa v Manchestri bude prezentovať dobre. Je to špičkový hráč. Bohužiaľ, v posledných troch rokoch nemal očakávané dispozície. Keď sa vráti do zodpovedajúcej formy, som si istý, že bude pre Manchester United prínosom. Dúfam, že sa tak stane,“ cituje eurosport.onet.pl Španielove slová.

Schweinsteiger prestúpil začiatkom júla do tímu účastníka anglickej Premier League. Odchod dlhoročnej opory vyvolal v radoch futbalovej verejnosti viacero protichodných reakcií. Množstvo priaznivcov Bayernu vidí za odchodom majstra sveta z roku 2014 práve osobu trénera mníchovského mužstva Pepa Guardiolu.

Schweinsteiger v 342 ligových zápasoch strelil v červenom drese 45 gólov a ďalších sedemdesiat pripravil. K „Die Roten“ sa pridal ako štrnásťročný, keď prišiel do Mníchova z mládežníckeho tímu Rosenheimu. S Bayernom získal počas trinástich rokov v seniorskom mužstve osem ligových titulov. V úspešnom ročníku 2012/13, keď bavorský klub získal treble, triumfoval i v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Pep Guardiola #Bastian Schweinsteiger