Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš má jediný v Česku double. Čakal viac gólov

Marek Bakoš je jediným futbalistom v Česku, ktorý vybojoval v tomto ročníku double. Na jeseň bol ešte hráčom Plzne, ktorá sa teší z titulu, v stredu vybojoval s Libercom český pohár.

29.05.2015 18:20
Plzeň Bakoš Foto:
Marek Bakoš ešte v drese Viktorie Plzeň.
debata

„Pozvali ma do Plzne aj na majstrovské oslavy, bol som na štadióne spolu s ostatnými. Bolo to príjemné, vychutnal som si atmosféru,“ približuje 32-ročný rodák z Novej Bane. „Môžem si double štatisticky pripisovať, ale, samozrejme, je to teraz iné. Keď som sa predtým s Plzňou stal majstrom a bol som do posledných chvíľ na trávniku, viac som to prežíval.“

K libereckému triumfu v pohári však prispel výraznou mierou. Vo finálovom derby s Jabloncom sa už súper videl na pódiu s trofejou, viedol 1:0, ale radosť mu prekazil slovenský útočník. Nastúpil až na poslednú štvrťhodinu a štyri minúty pred koncom vyrovnal. V jedenástkovom rozstrele vyhral Liberec, Bakoš bol pripravený na penaltu ako posledný strelec, ale už sa na rad nedostal. Podiel na úspechu mal aj ďalší slovenský hráč – brankár Lukáš Hroššo. Vyrazil v záverečnej dráme dve strely súperových hráčov.

„Pre Liberec to nebol najlepší ročník, takže, samozrejme, zo zisku pohára vládla veľká radosť. Máme trofej, vyhrali sme nad tradičným súperom, to sa cení. Takéto víťazstvo prináša vždy iné emócie, ako keď si len v dlhodobej súťaži pripíšete za výhru tri body do tabuľky,“ pripomína Bakoš.

Do Liberca prišiel pomôcť mužstvu k záchrane a najmä strieľať góly. Hlavnú úlohu mužstvo splnilo, pred dnešným posledným kolom sezóny (Liberec privíta posledné České Budějovice) je tretie od konca s výrazným náskokom pred oboma zostupujúcimi.

„S tým, že sa mužstvo udržalo v súťaži, sme všetci spokojní, splnili sme cieľ,“ vysvetľuje Bakoš. „Bolo to však veľmi náročné, spočiatku som predpokladal, že pôjdeme v tabuľke vyššie. Čo sa týka mňa, čakal som, že budem strieľať viac gólov, s tým som prišiel do Liberca. Ale sklamaný nie som, nakoniec mala sezóna peknú pointu.“

Okrem gólu v pohárovom finále si pripísal už len jeden v lige, ale bol jedným z kľúčových na jar. „Ten gól, čo som dal, stál za to, cením si ho. Strelil som ho Brnu v 22. kole, bol jediný v zápase a výrazne nám pomohol na ceste k záchrane,“ dodáva bývalý slovenský reprezentant. Marek Bakoš má v Liberci ešte rok zmluvu, zatiaľ to vyzerá tak, že bude pokračovať v tíme, ktorý čaká na jeseň účasť v Európskej lige. „O zmene teraz neuvažujem. Uvidíme, čo bude o mesiac, o rok. Máme ešte jeden zápas v lige, potom dovolenky, sadneme si s funkcionármi a povieme si, čo ďalej,“ zdôraznil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Slovan Liberec #Marek Bakoš #Synot liga
Načítavajú sa športové výsledky...