Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benítez zatiaľ Real nepotvrdil. Z Neapola odchádza kvôli rodine

Z talianskeho tímu SSC Neapol po sezóne odíde tréner Rafael Benítez. Päťdesiatpäťročný kouč vo štvrtok oznámil, že taliansky klub opúšťa kvôli rodine, a oživil tak špekulácie španielskych médií, podľa ktorých by mal v Reale Madrid nahradiť odvolaného Carla Ancelottiho.

28.05.2015 14:24
Rafael Benítez Foto:
Rafael Benítez.
debata

K tomu, že by mal zamieriť do Realu, kde v minulosti pôsobil v mládežníckych výberoch, sa Benítez odmietol vyjadriť. „Rozhodol som sa tak kvôli rodine, hoci Neapol a Aurelio (predseda klubu De Laurentiis) urobili všetko pre to, aby som zmluvu predĺžil,“ vyhlásil tréner, ktorému kontrakt vyprší po sezóne. Tú Neapol zakončí v nedeľu domácim zápasom s Laziom Rím.

Taliansky kouč Ancelotti mal v Reale Madrid zmluvu ešte na jednu sezónu a vlani Real doviedol k triumfu v Lige majstrov. V tomto ročníku však jeho tím nezvládol semifinále LM s Juventusom a v domácej lige skončil druhý o dva body za Barcelonou. V Španielskom pohári vypadol už v osemfinále s mestským rivalom Atleticom.

Médiá okamžite za hlavného kandidáta na uvoľnený post označila Beníteza, ktorý má za sebou okrem iného pôsobenie vo Valencii, s ktorou dvakrát vyhral ligu (2002, 2004) a Pohár UEFA (2004). S Liverpoolom pridal triumf v Lige majstrov (2005) a s Chelsea v Európskej lige (2013). S Neapolom tento rok získal Taliansky pohár.

Ancelotti by sa zase mohol vrátiť do AC Miláno, kde trénoval v rokoch 2001 až 2009 as klubom vyhral dvakrát Ligu majstrov (2003, 2007) a raz Seriu A (2004). Rossoneri už predložili ponuku a päťdesiatpäťročný kouč oznámil, že rozhodnutie oznámi v júni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #SSC Neapol #Rafael Benítez
Načítavajú sa športové výsledky...