Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Socha Masopusta už má pri nohe loptu. Na jej vrátení sa podieľal aj Vencel

Legendárny futbalista Josef Masopust už má znova pri ľavej nohe loptu, ktorú pred niekoľkými týždňami ukradli z jeho sochy neznámi vandali.

21.05.2015 14:00
debata (2)

Na slávnostnom prinavrátení lopty v Prahe sa zúčastnil aj niekdajší československý a slovenský reprezentant Alexander Vencel.

„Pozerajme sa na to pozitívne. Najdôležitejšie je, že bronzová lopta je opäť na svojom mieste. Pán Masopust bol veľký hráč a človek. Trochu si ho ešte ako hráča pamätám, veľa mi o ňom rozprával aj môj otec (Alexander Vencel starší – majster Európy 1976, pozn.). Mal som tú česť, že som sa s ním mohol pred dvoma rokmi celé popoludnie rozprávať. Bol to pre má veľký zážitok,“ cituje portál isport.cz slová bratislavského rodáka.

Štyridsaťosemročný bývalý brankár (nar. 2. marca 1967) aktuálne pôsobí ako emisár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Niekdajší gólman Slovana Bratislava, Racingu Štrasburg či AC Le Havre priznal, že jeho povolanie je časovo aj logisticky námahavé.

„Bolo pre mňa trošku náročné dostať sa do Prahy, letel som priamo z Iránu. Bol som tam od soboty na konferencii pre 600 trénerov. Namiesto návratu späť domov do Štrasburgu som priletel cez Frankfurt nad Mohanom do Prahy. Aby toho nebolo málo, hneď v sobotu mám namierené do Mauretánie, kde máme školenie pre trénerov brankárov. Je tam síce nebezpečne, ale FIFA dáva pozor, v akých podmienkach pracujeme. Navyše, môj niekdajší spoluhráč zo Štrasburgu Corentin Martins je tamojším trénerom národného tímu. Ubezpečil ma, že mi nič nehrozí,“ dodal Vencel, ktorý dvakrát nastúpil za Československo a SR reprezentoval v 19 dueloch.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Praha #Josef Masopust