Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamburg vyhral v Mainzi a je mimo pásma zostupu

Hamburg zvíťazil v 31. kole nemeckej futbalovej ligy na pôde Mainzu 2:1 a zo 17. miesta poskočil na nezostupovú štrnástu pozíciu. Päť tímov na konci tabuľky bundesligy teraz delia len štyri body.

03.05.2015 20:39
Gojko Kačar, Hamburger SV, radosť Foto: ,
Gojko Kačar rozhodol o výhre Hamburgu na pôde Mainzu.
debata

Hamburg vyhral už v minulom kole nad Augsburgom a vzostup formy potvrdil aj na pôde desiateho Mainzu. Bol síce na začiatku stretnutia pod veľkým tlakom a dvakrát ho podržal brankár Adler, ale po nešťastnej hlavičke domáceho Baumgartlingera do vlastnej bránky sa ujal vedenia.

Hoci hru tvoril predovšetkým Mainz, hostia mali aj množstvo šancí na zvýšenie skóre. Lenže to sa im nepodarilo a v 76. minúte po vydarenej akcii vyrovnal Malli. Hostia dokonca mohli prísť o všetky body, lenže ich opäť podržal Adler.

Hamburg však nakoniec predsa len slávil dôležité víťazstvo, tri minúty pred koncom po odrazenej lopte zo šestnástky trafil presne k žrdi srbský stredopoliar Kačar.

Tri body si zo súperovho ihriska odviezla tiež Borussia Mönchengladbach, ktorá zvíťazila 2:1 na ihrisku Herthy Berlín. Hostia rýchlo viedli po góle Kruseho, len o dve minúty neskôr ale vyrovnal domáci Stocker. Dlho to potom vyzeralo na remízu, päť minút pred koncom sa však presadil striedajúci Traoré. Okrem výhry zaistil Borussii tiež posun na tretie miesto, ktoré znamená priamy postup do Ligy majstrov.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 31. kola:

Mainz – Hamburg 1:2 (0:1)
Góly: 76. Malli – 37. Baumgartlinger (vlastný), 87. Kačar, ČK: 89. Brosinski (Mainz)

Hertha Berlín – Mönchengladbach 1:2 (1:1)
Góly: 13. Stocker – 11. M. Kruse, 85. I. Traoré
Peter Pekarík (Hertha) odohral celé stretnutie

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #31. kolo
Načítavajú sa športové výsledky...